עוף בלימון ואורגנו עם בטטותחיפשתם ארוחה שלמה שמכינים בכמה דקות? בבקשה: שי-לי ליפא מכינה עוף בתנור עם רוטב מדליק של לימון ואורגנו, עם פלחי בטטות שסופגים את כל הטוב הזה והופכים לתוספת מושלמת
שי-לי ליפא
| מתכון לחיסכון
| פורסם 08/09/17 07:20
![]()
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
|
המצרכים (5 מנות):
לסיום האפייה:
אופן ההכנה:1 מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 2 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליה מניחים נייר אפייה. 3 מניחים בתוך העוף חצי לימון. מורחים את העור ברבע כוס שמן זית ובכפית אורגנו ומתבלים במלח ופלפל. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט. 4 מסדרים את הבטטות בתבנית. יוצקים את שאר שמן הזית (כ-2 כפות), מוסיפים כפית אורגנו, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מניחים את העוף על הבטטות כשהחזה כלפי מעלה. 5 צולים בתנור החם 30 דקות, הופכים וצולים עוד 30 דקות. 6 מוציאים את העוף מהתנור, יוצקים מיץ לימון ומחזירים לכ-20 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן. טיפ: למה מתחילים את האפייה כשחזה העוף כלפי מעלה ומסיימים את האפייה כשהחזה כלפי מטה? החזה הוא החלק שהכי מתייבש בעוף; כשהוא נמצא למטה בחלק האחרון של הצלייה כל הנוזלים מתנקזים אליו – וכך הוא יוצא הכי עסיסי.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|