נודלס עם ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים
המצרכים ל-4 מנות:
1 חבילה (400 גרם) נודלס
1 תפרחת ברוקולי גדולה, מופרדת לפרחים בגודל 3-2 ס"מ
לרוטב:
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב סויה
שליש כוס מים (עדיף לעשות שימוש במי הבישול של הנודלס)
3 שיני שום, כתושות
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מבשלים את הנודלס והברוקולי 5-4 דקות עד לדרגת אל דנטה. שומרים חצי כוס ממי הבישול של הנודלס, ומסננים היטב.
2. מחזירים את הנודלס המסוננים לסיר החם.
3 מערבבים בקערית את חומרי הרוטב: חמאת בוטנים, רוטב סויה, 6-5 כפות ממי הבישול של הנודלס, שום ופלפל שחור עד לקבלת רוטב חלק. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד כף-שתיים מים.
4. יוצקים את הרוטב על הנודלס ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
סלמון ברכז רימונים, שום וג'ינג'ר
המצרכים ל-8 מנות:
קילו וחצי פילה סלמון טרי, עם העור
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
שליש כוס רכז רימונים
3 שיני שום, קצוצות דק
3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מניחים את הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה.
4. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב. מושחים את הדג בתערובת ומתבלים במלח ובפלפל.
5. אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. נזהרים לא לייבש.
טיפ: איך יודעים שהסלמון מוכן? פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש.
מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים
המצרכים ל-4 מנות:
2 כפות (25 גרם) קורנפלור
שליש כוס (80 מ"ל) מים
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס (לא קרם קוקוס)
שליש כוס (70 גרם) סוכר
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
לתותים:
חצי סלסילה (250 גרם) תותים, חתוכים לרבעים
שליש כוס (70 גרם) סוכר
חצי כפית מי ורדים (לא תמצית)
להגשה:
1 כף פיסטוקים, שבורים גס
אופן ההכנה:
1. מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור נמס.
2. יוצקים לסיר בינוני את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
3. מוסיפים את הקורנפלור המומס במים ומבשלים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (שימו לב כי זה קורה מהר). מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
4. יוצקים את תערובת המלבי לכוסות או לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
5. מכינים את ריבת התותים: מניחים בסיר קטן את התותים והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד הסוכר נמס.
6. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט והתותים רכים אך עדיין שומרים על צורתם. מסירים מהלהבה, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
7. מגישים: מניחים כף גדושה של ריבת תותים על כל מלבי ומפזרים מעט פיסטוקים.
שוקו בריא לילדים
המצרכים ל-4-2 מנות:
2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
2 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים וחצויים
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 וחצי כוסות חלב שקדים
10 קוביות קרח
אופן ההכנה:
מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.
ממרח פסטו
החומרים לכוס וחצי ממרח:
2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים)
שליש כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
שליש כוס צנוברים, קלויים
2 שיני שום
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית עדין
אופן ההכנה:
1. מרסקים במעבד מזון את כל החומרים למעט שמן הזית עד לקבלת תערובת במרקם גס.
2. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד שמתקבל ממרח. טועמים ומתקנים תיבול.
3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.