סלט יווני עם קייל (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט יווני עם קייל | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט יווני קייל

המרכיבים (4-6 מנות):

לקרוטונים:
2 פיתות
2 כפות שמן זית
תבלין זעתר

לבצל הכבוש:
1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס בעובי חצי ס"מ
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית שטוחה מלח

לסלט:
300 גרם קייל
30 עגבניות שרי, חצויות
3 מלפפונים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים
1 קופסה גבינה בולגרית, פרוסה לריבועים בעובי 1 ס"מ

להגשה:
1 כף שמן זית
אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקרוטונים: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חוצים כל פיתה לשני דיסקים. מזלפים מעל שמן זית וזורים זעתר.

3. חותכים כל דיסק לחצי עיגול, כל חצי לשני רבעים וכל רבע לשני משולשים - סך הכל 8 משולשים לדיסק. מניחים בתבנית.

4. אופים 6-8 דקות, עד שהקרוטונים זהובים.

5. מכינים את הבצל הכבוש: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. משהים כ-20 דקות לריכוך הבצל.

6. מכינים את הסלט: חותכים את הקייל לרצועות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לקערה הגדולה עם הבצל הכבוש. מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות.

7. מוסיפים עגבניות, מלפפונים וזיתי קלמטה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

8. מפזרים על הסלט את הקרוטונים, מניחים מעל את פרוסות הגבינה, מזלפים על הגבינה כף שמן זית ומפזרים מעט אורגנו מיובש.

כדורי בשר ושיבולת שועל ברוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
כדורי בשר ושיבולת שועל ברוטב עגבניות | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

כדורי בשר ושיבולת שועל ברוטב עגבניות

המרכיבים (4-6 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון טרי
1 בצל קטן, קצוץ דק
חצי כוס פתיתי שיבולת שועל
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון

לרוטב:
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים
1 כפית גדושה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני על אש בינונית ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. 

2. מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות.

3. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מכל תערובת הבשר כדורים בקוטר 4 ס"מ.

5. מחממים במחבת טפלון על להבה בינונית שמן זית בגובה 1 ס"מ. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות, ומוציאים לנייר סופג.

6. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר עם הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנערים את הסיר בעדינות, כך שהקציצות יכוסו ברוטב לחלוטין (לא מערבבים, כדי שהקציצות לא יתפרקו).

7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.

טיפ: מומלץ לא לוותר על טיגון הקציצות, הוא מעניק להן תוספת טעם שחבל לוותר עליה.

בלאדי מרי ורג'ין (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בלאדי מרי ורג'ין | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בלאדי מרי ורג'ין

המרכיבים (2 מנות):

4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
3-2 גבעולי סלרי, חתוכים לרבעים
קליפה מגוררת דק משליש לימון
חצי לימון, קלוף
חצי בצל סגול בינוני
חצי כוס מים מינרליים או מסוננים
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית טבסקו (לא חובה)

להגשה:
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי סלרי

אופן ההכנה:

1. מרסקים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת מרקם חלק. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים 3-2 כפות מים.

2. טועמים ומתקנים תיבול.

3. יוצקים לכוסות, מתבלים בפלפל שחור גרוס, מקשטים בגבעולי סלרי ומגישים.

חטיפי גרנולה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
חטיפי גרנולה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

חטיפי גרנולה

המרכיבים (לתבנית בגודל 20*30 ס"מ):

כוס ושליש (120 גרם) שיבולת שועל
שני שליש כוס (90 גרם) קמח מלא
100 גרם קוקוס טחון
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
שליש כוס גרעיני דלעת, לא קלויים
שליש כוס שוקולד צ'יפס
שליש כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
2 כפות שומשום
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
שליש כוס (80 מ"ל) דבש
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה שיבולת שועל, קמח, קוקוס, אבקת אפייה, גרעיני דלעת, שוקולד צ'יפס, משמשים ושומשום.

3. מחממים בסיר קטן חמאה, דבש וסוכר תוך כדי בחישה עד שהחמאה נמסה ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ומשטחים.

4. אופים בתנור החם 25-30 דקות עד להזהבה.

5. מצננים היטב ורק אז חותכים לריבועים או מלבנים. שומרים בכלי אטום עד שבוע.

ממרח נוטלה ביתי

המרכיבים (לכוס וחצי נוטלה):

2 כוסות אגוזי לוז טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
שליש כוס סירופ מייפל אמיתי
שליש כוס שמן קוקוס, בטמפרטורת החדר
שליש כוס אבקת קקאו
שליש כוס (40 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית בשכבה אחת.

3. קולים בתנור החם 10-12 דקות עד שאגוזי הלוז זהובים. מצננים היטב.

4. מקלפים את האגוזים ומעבירים למעבד מזון.

5. טוחנים את האגוזים לאבקה.

6. מוסיפים את שאר החומרים ומרסקים כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.

7. אם הממרח סמיך מדי מוסיפים כף או שתיים של מים ומערבלים.

8. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.