סלט עם בקלוואת פיסטוק בתוך לאפה חסה
מרכיבים (ל-5 מנות):
זר ארוגולה
זר פטרוזיליה
זר בצל ירוק
זר כוסברה
1בצל סגול גדול
שמן זית
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון
4 בקלאוות מאטריות קדאיף ממולאות פיסטוק (באורך 5 ס״מ)
5 עלי חסה אייסברג
אופן ההכנה:
1. קוצצים את עשבי התיבול, הבצל הירוק והבצל הסגול באופן אחיד וגס. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
2. קוצצים את הבקלאוות, מפזרים על הסלט ומערבבים.
3. מגישים בעלה חסה אייסברג טרי.
פילה דג עטוף באטריות קדאיף | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקפילה דג עטוף בקדאיף על שעועית ירוקה
מרכיבים:
לדג:
2 פילה דג לבן
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
100 גרם חמאה
4 שיני שום
כוס יין לבן
כוס ציר דגים
צרור פטרוזיליה
מלח לפי הטעם
פלפל שאטה לפי הטעם
לשעועית הירוקה:
שקית שעועית קפואה מופשרת ומסוננת היטב
שמן זית
2 שיני שום קצוץ לטבעות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. פורסים את הפילה לרצועות.
2. פורסים על משטח העבודה איטריות בעורך 30 ס"מ בעובי של 1 ס"מ ובעזרת כף מרטיבים בחמאה המומסת.
3. מגלגלים את רצועות הדג באטריות הקדאיף.
4. מטגנים את הדג העטוף בקדאיף בשמן עמוק מספר דקות עד שמתקבל גוון זהוב ויפה.
5. להכנת הרוטב ממיסים את החמאה, מטגנים פרוסות שום ומוסיפים יין לבן.
6. נותנים ליין הלבן לבעור על מנת שיוציא את טעמי האלכוהול שבו, מצמצים את היין מוסיפים את ציר הדגים.
7. מתבלים בפטרוזיליה, מלח ופלפל שאטה, מצמצמים שוב ומסמיכים עם כמה קוביות חמאה קרות.
8. מכינים את השעועית: מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה שיכולה להכיל את רוב השעועית בשכבה אחת (או להכין בכמה נגלות), מטגנים את השעועית עד שמשחימה מעט.
9. מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים לדקה נוספת.
מריכבים לציר דגים:
2 בצל לבן קצוץ גס
2 גזר קצוץ גס
1 כרישה חתוכה לטבעות
1 שורש פטרוזליה חתוך לטבעות
½ שרש סלרי
2 שיני שום
5 עלי דפנה
5 פלפל אנגלי
2 ק"ג אידרת דג ים עם הראש
3 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל חומרי הגלם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף שנאסף למעלה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה עד שעה וחצי, עד שהציר חזק מספיק לטעמכם.
ורסיה לחריפה של הג'ירף | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברקאטריות ביצים חריפות עם חזה עוף ואווז
(על פי מתכון של מסעדת הג'ירף)
מרכיבים:
2 כפות שמן להקפצה
1 שן שום כתושה
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
120 גרם רצועות חזה עוף
50 גרם רצועות חזה אווז
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
60 גרם נבטים
30 גרם כרישה, חתוכה באלכסון לפרוסות שהופרדו
2 כפות יין לבן
2 כפות ציר עוף
2 כפות סויה
2 כפיות סויה מתוקה
1 כפית סוכר
300 גרם אטריות ביצים טריות, מבושלות ומצוננות (150 גרם אטריות לפני הבישול)
2 כפיות שמן צ'ילי חריף
לקישוט:
שמן שומשום
טבעות בצל ירוק
אופן ההכנה:
1. מחממים ווק על אש גבוהה. יוצקים את השמן, ומוסיפים שום וג'ינג'ר. מטגנים מעט.
2. מוסיפים את העוף והאווז ומקפיצים עד שהם משנים את צבעם אך לא מבושלים לגמרי.
3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים קלות, עד שהם מתרככים מעט ונחרכים.
4. מוסיפים את היין, ציר העוף, הסויה, הסויה המתוקה והסוכר. מביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד שכל הנוזלים מצטמצמים ונספגים באטריות.
6. מוסיפים את שמן הצ'ילי, מקפיצים פעמיים-שלוש ומעבירים לצלחת.
7. מזלפים שמן שומשום, מקשטים בטבעות בצל ירוק ומגישים מיד.