לא רוצים לטרוח לבד על עוגת הגבינה או על האירוח החלבי? זה בסדר גמור. אין ספור קונדיטוריות ורשתות ישמחו לעשות את העבודה בשבילכם, וכדי שלא תקנו חתול בשק חרפנו נפשנו, טעמנו, ליקקנו וצקצקנו – ובחרנו את המומלצים שבמוצרים הטריים המושקים לקראת החג.
גבינה אפויה של טאטי לחם
נטעמה: עוגת גבינה אפויה ביתית (72 שקלים).
עוגה עגולה, שתחתיתה בצק ומסתה גבינה אפויה ואחידה. העוגה הייתה רכה ולא מאוד יציבה, אבל הכותרת שלה לא הייתה יומרנית כלל – דובר בטעם ביתי מאוד, נעים ומנחם. למרות הפיסטוקים שהיו פזורים מעל – שלשמחתנו לא הורגשו בטעם, ובזכות הפירות (פלחי אפרסק, שלושה ענבים) הבודדים שהושלכו עליה, היה בה איזה משהו מעבר, ניחוח קיצי שעשה לנו כיף. התחתית הייתה דומיננטית מדי, ונשארה ברובה על הצלוחית.
עוד מעניין: בריוש מסקרפונה, אמנטל ועשבי תיבול (29 שקלים), עוגיות רוקפור אגוזים (32 שקלים), שטרודל גבינה ואוכמניות (50 שקלים).
להשיג בטאטי לחם, דרך השלום 53, גבעתיים, אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד
בלינצ'ס של מתוקה
נטעמו: בלינצ'ס בשלושה מילויים (שני מארזים ב-59 שקלים).
עזבו אתכם עוגות גבינה, הבלינצ'סים של מתוקה, זה הדבר. משולש עם שוקולד ואגוזים, מרובע עם קרם שקדים ופירות יער וגליל גבינה צימוקים – יעשו לכם חג שמח. בלינצ'ס קרם שקדים עם פירות יער היא יציאה מדליקה שאהבנו מאוד, אבל כמובן שהבלינצ'ס הקלאסי לחג השבועות, זה עם הגבינה המתוקה כמו שאהבנו כשהיינו ילדים, הוא זה שעליו נתעכב. פשוט, לא מתקתק, עם בצק קליל ומילוי מדויק – הגלילים ירדו לנו בשלוק אחד בגרון, ובלי לשים לב אכלנו ארבעה ברצף.
עוד מעניין: עוגת שכבות מוס גבינה, פנקוטה לייים ומוס מנגו (65 שקלים), קיש בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים (39 שקלים).
להשיג במתוקה
קיש בצלים ועוגת גבינה קפוצ'ינו של ביסקוטי
נטעמו: קיש בצלים בגבינות ויין לבן (19-83 שקלים), עוגת גבינה קפוצ'ינו (18-138 שקלים).
עוגת הקפוצ'ינו בסטייל ניו יורקי היא למעשה עוגת גבינה אפויה על מצע של עוגיות חמאה, במעטפת של גנאש קפה המעוטרת בשכבה של פקאן סיני. אין הרבה מה להרחיב עליה את הדיבור – אוהבים גבינה? אוהבים טעמי קפה? זו העוגה שלכם. עסיסית, יציבה באופן מעורר קנאה, נימוחה, קרירה ומעודנת. עוגה נהדרת שבנהדרות.
הקיש של ביסקוטי היה גדול למדי בשביל קיש אישי, אבל הכמות שלו לא היוותה סתירה לאיכות. קיש טרי ורענן, לא מאוד בצלי ולא מאוד גבינתי אלא משהו באמצע, שמאפשר לאוהבי הקישים באשר הם לזלול בלי לחוש טעם דומיננטי כזה או אחר. פשוט קיש טוב.
עוד מעניין: פאי גבינה ופרג (75-110 שקלים).
להשיג בקונדיטוריית ביסקוטי, הירקון 67 א.ת. בני ברק
קישים אישיים של הקישריה
נטעמו: מבחר קישים אישיים (9-109 שקלים).
בקישריה יודעים לעשות קישים, ואם הפשטידות הקטנות והעגולות האלה הן הקטע שלכם, אתם תרגישו שם כמו ילד בחנות ממתקים. אנחנו שבענו רק מהכותרות של הקישים האלה: קיש בצל מקורמל, חציל מעושן, גבינת קשקבל ואגוזי מלך (קצת חריף, באופן מפתיע!); קיש עגבניות שרי צלויות בשמן זית, במילוי גבינת לבנה וזעתר; קיש סלק צלוי בבלסאמי וסילאן, גבינת רוקפור ואגוזי מלך – כולם היו נשלקים וכיפים, עשירים בטעם ומאוזנים מבחינת יחסי הבצק-מילוי. קיש הסלק היה קצת עמוס מדי לטעמנו, אבל בגדול – לא היו תלונות.
להשיג בקישריה, הרצל 12 פינת לילנבלום תל אביב, כצנלסון 147 גבעתיים
גבינה אפויה של בן עמי
נטעמה: עוגת גבינה אפויה (67 שקלים).
עוגת הגבינה של בן עמי הייתה מוצלת מאוד לטעמנו: רכה, נימוחה, מתוקה ופשוטה. המצע הפריך שלה לא הפריע לנו כמו אצל חברותיה שטעמנו לפניה, וגוף הגבינה לא ניסה להתחכם – ועשה את זה כמו שצריך.
עוד מעניין: בראוניז גבינה (46 שקלים), מארז כוסיות גבינה אישי בשילובי שוקולד או פירות (110 שקלים).
להשיג בקונדיטורית בן עמי
קיש ומאפה של לחמים
נטעמו: קיש פטריות (59 שקלים), מאפה בלקני (38 שקלים).
קיש הפטריות של לחמים מעולה. למרות שזיהינו בו רק פטריות וגבינה, טעמו עשיר, והפטריות עצמן גדולות, טריות וטעימות במיוחד. מצע הבצק פריך ולא מעיק, ונאכל גם הוא עד תומו, גם אם נותר אחרון על הצלחת. הגבינה המותכת מעל סוגרת את סיפור ההצלחה. גם המאפה הבלקני - הממולא בגבינה ובתרד - טעים מאוד, והסומסום השחור הבזוק עליו ממעל נותן לו גימור מצוין.
עוד מעניין: לחם חמוציות ופיקורינו (24 שקלים), צמת גבינה עם דובדבנים (42 שקלים).
להשיג במאפיית לחמים, החשמונאים 99 תל אביב, שוק האיכרים המקורה, האנגר 12 נמל תל אביב
בראוניז של בייקרי 29
נטעמה: בראוניז גבינה ושוקולד (18 שקלים).
בביס הראשון לא נפלנו, אחר כך לקחנו עוד ביס, ועוד אחד, ואיכשהו כן התחברנו בסוף ליצירה הזו. זוהי עוגת שוקולד וגבינה, למעשה, זה כלל לא בראוני – ואולי האכזבה הזו היא שבהתחלה גרמה לנו להירתע במקצת. עוגת השוקו–גבינה טעימה, דחוסה מעט מדי, אבל שילוב השוקולד והגבינה פועל בסופו של דבר את פעולתו, ויוצר עוגה מגוונת ומענגת.
עוד מעניין: עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת ואגוזי מלך (38 שקלים).
להשיג בבייקרי, אחד העם 29 תל אביב
מקלות גבינה ופסטו של ארקפה
נטעמו: מקלות גבינה ופסטו (25-39 שקלים).
כפי שכנראה התכוון המשורר, או במקרה הזה האופה, המקלות הקצרים ממכרים – וגורמים לך לאכול אותם בזה אחר זה ללא לאות. יש בטעמם קצת מעבר לגבינה ולפסטו, ואנחנו זיהינו טעם זיתים עדין – בכל מקרה, הטעמים עשירים ומהנים, ולמרות שהמקלות לא מתפצחים בפה בהרמוניה מושלמת של פריחות, כרסמנו אותם בשמחה רבה.
עוד מעניין: עוגת גבינה פירורים וקפה (129 שקלים).
להשיג ב-Arcaffe
גבינה אפויה של אידלסון
נטעמה: עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן עם תלתל שוקולד (150 ₪).
ואו. עוגת הגבינה של אידלסון דמתה לעוגות הביסקוויטים והשמנת של ילדותי, ורק על שום כך מגיעה לה התודה והברכה. אחידה, יציבה, עם טעם סמיך – אבל טוב, כזה שאי אפשר יותר מדי ממנו, אבל רוצים עוד. חבל שלא הגיעה עם תוספת מעניינת כמו פרי או אפילו שוקולד, לשדרוג – אבל גם בגרסתה הצנועה היא עוגה טובה וכיפית ואנחנו ממליצים עליה בפה מלא.
להשיג באידלסון
שמרים גבינה של פיס אוף קייק
נטעמה: עוגת שמרים גבינה עם צימוקים (29.90 שקלים).
העוגה היבשה והקלאסית הפתיעה אותנו מאוד: מה יכול כבר להפתיע בעוגת שמרים? טריות הגבינה המתוקה, והמינון המדויק שלה ושל הבצק. במבט ראשון, נראה שאין הרבה גבינה במילוי – אבל בכל ביס משתכנעים שהיחס מושלם, הגבינה דומיננטית במידה והבצק הולם אותה. אהבנו.
עוד מעניין: שטרודל מלוח עם גבינה ובטטה (45 שקלים).
להשיג בקונדיטוריית Piece of Cake, יהודה הימית 17, יפו
שמרים מלוחה של דלאל
נטעמה: עוגת שמרים מלוחה עם כרישה, בטטה, אגוזי מלך ותערובת גבינות (48 שקלים).
לפעמים אם מוסיפים לעוגת שמרים פשוטה את התוספות הנכונות, היא הופכת למעדן אמיתי. העוגה המלוחה הזו, עם הבטטה, הכרישה, הגבינות ובסיומת המנצחת של אגוזי המלך שהפתיעו בפנים – עשתה לנו את הארוחה, ולו בתור המנה הראשונה הממכרת.
עוד מעניין: מאפה בצק עלים במילוי גבינה, תרד וארטישוק (90 שקלים), לחם ביכורי האביב (שיפון, אגוזים, צימוקים ודבש, 22 שקלים).
להשיג בדלאל הקונדיטוריה, כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב
עוגה בחושה של שרון & רנה
נטעמו: עוגת הפתעה ריקוטה דובדבנים (36 שקלים), גביעוני מוס (50 שקלים).
אין מה לומר על עוגת ההפתעה פרט לכך שהשם שלה הולם אותה באופן מושלם. מה כבר אפשר לצפות מעוגה בחושה? אז זהו, שלא ציפינו, ואיזה כיף היה לנו כשהופתענו: העוגה הייתה טריה ורכה, כאילו הרגע יצאה מהתנור, מלאת טעם ולא יבשה, והמלית - ריקוטה ודובדבנים – הוסיפה לה רענון מושלם. גם גביעוני המוס - טירמיסו, גבינה פירורים, גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער – הפתיעו כל אחד ואחד: בטעם עז ולא צפוי, בטריות ובטיב. כיף לגלות איכות יוצאת דופן בקונדיטוריה קטנה ולא מוכרת.
עוד מעניין: טארטלט (מיני קיש) במבחר טעמים (50 שקלים), רולדה בצק עלים במלית גבינת עזים (42 שקלים).
להשיג בשרון ורנה, המלאכה 4, ביתן 3, פארק תעשיות אפק, ראש העין