מיני כרובית ומיני ברוקולי, סנפרוסט

כשראינו לראשונה את המוצר החדש של סנפרוסט – פרחי כרובית וברוקולי קטנטנים – דבר ראשון כעסנו. הרי מה זה פרחים קטנטנים, שאלנו את עצמנו, אם לא מה שנאסף על הרצפה אחרי שמחלקים את הכרובית והברוקולי לפרחים גדולים ויפים? ובכן, אנחנו שמחים לבשר שטעינו. בניגוד לחששותינו, לא מדובר בפסולת פירורית של כרובית וברוקולי, אלא באמת בפרחים קטנטנים וחמודים. משנוכחנו בזה מיהרנו להקפיץ את פרחוחי הכרובית במעט שמן זית וסויה, ומהברוקולי לרקוח פשטידה חלבית ידידותית לשמנמן. יצא נהדר.

מחיר: 14.90-17.90 שקלים לשקית של 600 גרם, ואנחנו יכולים להישבע שהשבוע ראינו את זה גם במבצע ב-10 שקלים.

 

אין תמונה
הסנט מור של גד. גאווה ישראלית, לא פחות

בואו לפייסבוק שלנו. טעים ונעים שם

בצקים מוכנים על בסיס חמאה, מעדנות

כשמעדנות הוציאה לראשונה בצל עלים מרודד על בסיס חמאה, חשנו ריח של מהפכה באוויר. עד לאותם ימים נהגנו לסור למאפיות מרוחקות כדי להצטייד בבצק כזה, והנה פתאום הוא זמין בכל סופר, ואדם יכול להכין עוגיות אוזני פיל במטבחו מבלי לחוש שהוא מרעיל את בני ביתו במרגרינה ושומן טראנס. אז עכשיו לוקחת מעדנות את האקט המבורך הזה צעד אחד קדימה, ומשיקה שני בצקים חמאתיים חדשים: בצק פריך ובצק שמרים עלים. מהבצק הפריך תוכלו להכין פאי נאה לשבועות, שיקנה לכם נקודות שלא באמת מגיעות לכם, ומן השמרים-עלים תוכלו אפילו לגלגל קרואסונים ביתיים. נו, חצי ביתיים. גם זה לא מעט.

מחיר: שמרים עלים חמאה - 19.90-27.90 שקלים לאריזה של 600 גרם.

אין תמונה
הקץ למרגרינה. בצקים על בסיס חמאה של מעדנות

פתיתי מוצרלה של השף הלבן, תנובה

עד ממש לא מזמן, לו רציתם להצטייד בגבינת מוצרלה מגוררת לפיצה שלכם יכולתם לעשות את זה רק עם זו של גד. ולא שיש לנו משהו נגדה, חלילה, המוצרלה של גד משרתת אותנו יופי כבר שנים – אבל תחרות היא דבר שאנחנו תמיד בעדו. אז מעכשיו יש מוצרלה מגוררת גם בסדרת השף הלבן, יש בה 20 אחוז שומן (בניגוד ל-22 בזו של גד) והיא אפילו טובה ממש.

מחיר: 14.90-18.90 שקלים לאריזת 200 גרם.

 

אין תמונה
תחרות מבורכת בשדה המוצרלה המגורדת

עוד באוכל טוב:

פסטה בטעמים, טראלורו (Tarall'oro)

אל מגוון מותגי הפסטה היבשה שאנחנו נוהגים להאביס בהם את עצמנו ואת ילדינו בהנאה מצטרף בימים אלה מותג נוסף, טראלורו, מיצרני הפסטה המובילים באיטליה. הפסטה האיטלקית הזאת מגיעה בשלל צבעים ועם המון תוספות: דג סלמון, בזיליקום, סלק או פטריות פורצ'יני. אנחנו טעמנו את הפורצ'יני, ואחרי שנצמדנו להוראות ההכנה על האריזה אכן קיבלנו פסטה במרקם אל דנטה מושלם. הוספנו לה רוטב שמנת פשוט, בלי יותר מדי קישוטים, ואחרי צלחת וחצי שנשלקו במהירות, הבנו שעשינו נכון – מדובר באחת הפסטות היבשות הכי טובות שטעמנו, וטעם הפטריות מורגש בהחלט ומשתלב נהדר עם השמנת הישראלית. כמה ימים לאחר מכן טעמנו גם את פסטת הסלק, שוב עם רוטב שמנת פשוט, ושוב סיימנו עם חיוך איטלקי ענק.

מחיר מומלץ: 14.90-16.00 שקלים למשקל שבין 250 ל-500 גרם. להשיג בכל סניפי עדן טבע מרקט.

אין תמונה
פסטה בטעמים. השאירה לנו חיוך איטלקי על הפנים

גבינת סנט מורה (ייבוא סיימן)

תאמרו – מה החוכמה להתלהב מגבינה עם מיליון אחוזי שומן. ואנחנו נענה – נכון, אין חוכמה, אבל וואו, אתם חייבים לטעום את הסנט מורה הזאת כי היא פשוט גבינת שמנת מדהימה. האם זה המוצא הצרפתי שעושה לנו את זה? ייתכן, אבל גם הצרפתים שבסגל הטועמים שלנו, שרגילים לצרוך אותה בערך מיום היוולדם, החמיאו לה על פני גבינות צרפתיות אחרות. אנחנו ידענו להבחין שהסנט מורה מלוחה קצת יותר ממה שאנחנו רגילים בגבינות שמנת, ושלפחות מבחינת הטעם – זה עובד לטובתה ביג טיים.

מחיר: 179 שקלים לקילו (אבל היי, מי צריך קילו).

 

אין תמונה
גבינת סנט מורה. מלוחה מהמקובל, וזה עובד לטובתה

גבינת עזים פירמידה עם דבש, מרסי שף (ייבוא סיימן)

עוד אחת מיובאת, וטעימה כמו שד משחת. מכירים את השילוב המדליק הזה של גבינה כחולה עם טיפה דבש ואיזה פרי, עדיפות לאגס או תאנה? אז לשם זרקה אותנו המרסי שף הספציפית הזו. אין בה אמנם דבר מסירחונן של הגבינות הכחולות, אבל השילוב הזה, של חלב עזים ודבש, הכי עושה את העבודה (וכנראה שגם 43 אחוזי השומן עושים את שלהם).

אגב, הטועמים האנינים שבינינו התלוננו על מתיקות יתרה. אנחנו לא בטוחים שיש דבר כזה. גבינה פצצה.

מחיר: 18.90 שקלים לקופסה של 140 גרם.

 

אין תמונה
שילוב של גבינת עזים ודבש? אנחנו מתים על זה

סנט מור, גד

והנה אחת בפינת הגאווה הישראלית. גד השיקו החג הזה גבינת סנט מור בגליל, ו-וואללה, היא פשוט מעולה. לא מתנצלת, לא מתחנחנת, פשוט סנט מור טובה – על המרקם הפנימי הרך והעובש החיצוני הלבן. הטועמים הצרפתים, שנוהגים לעקם פרצוף על גבינות ישראליות יומרניות, לא רק שלא עיקמו דבר, אלא זללו עוד ועוד.

מחיר מומלץ: 19 שקלים לאריזת 120 גרם.

 

אין תמונה
הסנט מור של גד. גאווה ישראלית, לא פחות

"השוקו שלי", שוקו ללא תוספת סוכר או תחליפי סוכר, יטבתה

וו וו, אם היה לנו שקל על כל שוקו שיצא בשנים האחרונות כבר היינו קונים מחלבה משל עצמנו. עם פחות סוכר, עם יותר חלב, עם ממתיקים טבעיים ומה לא. אז עכשיו, נחשו מה, יוצא שוקו חדש, הפעם באדיבות יטבתה, ומה שמפתיע באמת זה שאנחנו אשכרה מתרגשים ממנו. השוקו החדש אינו ממותק כלל, וסומך על המתיקות הנובעת מפירוק הלקטוז שבחלב - ומה שמדהים הוא שזה לגמרי לגמרי מספיק. השוקו בהחלט מתוק, בהחלט טעים, ובהחלט לא צריך חיזוק של כלום.

באסה רק שביטבתה מציעים לצרכן להמתיק את השוקו בעצמו לפי צורכו – כי זה גם משונה וגם ממש ממש לא נחוץ.

 

אין תמונה
אוהבים אותו כמו שהוא. השוקו שלי