כבר סיפרתי פה בעבר שלהבדיל מרוב בני האנוש החוגגים את חג הפורים, אני דווקא אוהבת אוזני המן. עבורי הן ממש לא מהוות התפשרות בתחום מאכלי החגים, ואני שמחה במיוחד עם בוא אדר - גם בגלל המצווה וגם בגללן. תנו לי פרג עסיסי ובצק מתפצח, וראו שמחה מהי. לכן לא פלא ששמחתי לבדוק באופן אישי את מרכולתם של האופים והקונדיטורים בכפר ובעיר, ולסכם עבורכם את המלצותי.

רוצו לקנות

רולדין: עשירות ומאוזנות
הן אמנם נראות קצת לבנות מדי, אבל הביס הראשון יישר אתכם שרולדין עושים את האוזניים שלהן בול. הבצק טוב, המילוי מעולה והאוזניים עשירות ומאוזנות, בדיוק כמו שאוזן המן צריכה להיות. דוז פואה.
רשת רולדין:
אוזני המן במילוי פרג, שקדים וליקר אמרטי, ג'אנדויה חמאת בוטנים, תמרים ותבלינים, דאבל שוקולד, חלבה ושוקולד בלגי, אוזני המן ללא תוספת סוכר. 9.5 שקלים ל-100 גרם.

אין תמונה
בול כמו שצריך. רולדין

טאטי לחם: עסיסיות ונהדרות
אוזניים גדולות ולא אחידות בגודלן ובצבען, מה שמוסיף ללוק הביתי. התוספת לפרג עסיסית ורטובה, ומזכירה טעם של דבש; מילוי הגבינה המתוקה הופך באחת את האוזן לבלינצ'ס טעים. הבצק נימוך ונהדר.
טאטי לחם:
אוזני המן במילוי פרג הדרים, גבינה מתוקה, תמרים, פטיסייר שוקולד בלגי, אגוזים ותבלינים. 990 שקלים ל-100 גרם. להשיג בקפה טאטי ובטאטי לופט יהוד.

לחמים: מתפצחות בפה ומשאירות טעם של עוד
הן גדולות, רואים להן את המילוי והן אפויות היטב ושחומות בפינות: עוד לפני שטעמנו אותן, אהבנו את אוזני ההמן של לחמים. הליין המלוח מעולה ולא בורקסי כלל, והאוזניים עם הסלק מצטיינות בו. האוזן במילוי תפוחי האדמה מצוינת, לא כבדה ומשאירה טעם של עוד.
גם האוזניים המתוקות מוצלחות. מילוי הפרג מתוק במידה ומאוזן עם כמות הבצק, ואוזן "כובע הנפוליון" עם המרציפן מתוקה, פריכה ומתפצחת בפה. תענוג.
מאפיית לחמים:
אוזני המן במילוי פרג, קרם פטיסייר, תפוח עץ, חלבה "אל ארז", וניל ושוקולד צ'יפס. כובע נפוליאון במילוי כדור מרציפן. אוזני בריאות מבצק כוסמין ללא תוספת סוכר. אוזני המן מלוחות במילוי תפוחי אדמה, עשבי תיבול ושומשום שחור, סלק, לוז וגבינת פטה. 4.5-6 שקלים ליחידה. להשיג בחשמונאים 99, תל אביב.

אין תמונה
האוזניים עם הסלק מצטיינות. לחמים

אידלסון 10: חום בחוץ, לבן בפנים
המראה של האוזניים של אידלסון 10 מפתיע ומושך. הן אמנם קטנטנות, אבל חלקן "הפוכות" - עשויות בצק שוקולד חום עם מילוי חלבה בהיר. מעבר לזה, הבצק ומילוי הפרג של האוזניים השתלבו לעילא: שניהם היו מתוקים וטעימים, וכמעט שלא יכולנו להרגיש מתי מסתיים אחד מהם ומתחיל השני. הבצק עצמו מנוקד גם הוא בפרג, מה שמוסיף לייחוד שלו.
אידלסון 10:
אוזני המן במילוי פרג ובמילוי אגוזים, ואוזני המן מבצק משוקולד במילוי חלבה. 16 שקלים ל- 100 גרם.

אין תמונה
הפוך על הפוך. אידלסון 10

ארקפה: שחומות וחצופות
האוזניים של ארקפה שבו את תשומת ליבנו ממבט ראשון: הן שחומות מאוד, יפות ובעלות מראה ביתי. המילוי בצבץ בלי בושה מהחורים, ובהתאם לציפיות הוא היה דומיינטי ומלא טעם. גם הבצק היה נימוך, מתוק וביתי. מילוי תערובת האגוזים ומילוי הריקוטה והערמונים מפתיעים ומעניינים.
ארקפה
:
אוזני המן במילוי פרג, שוקולד וניל, תערובת אגוזים, ריקוטה וערמונים. 8 שקלים ליחידה, 38 שקלים למארז.

דלאל: מפתות ושופעות
האוזניים של דלאל נראו לגמרי כאילו עשו אותן בעבודת יד פרטנית, אחת-אחת. הקצוות מהודקות היטב, המילוי שופע מהחור הגדול שבמרכז האוזן והמראה המתקבל מפתה, בגדול. אהבנו את הבצק הפריך וגם את מילוי הפרג המתוק והאיכותי. גם אוזן הפיסטוק והדובדבן המקורית לא אכזבה, בשילוב משלים של טעמים מדויקים.
דלאל הקונדיטוריה:
פרג, קרם שוקולד אפוי, קרם שקדים ותמרים, פיסטוק ודובדבן. 36 שקלים ל-14 אוזניים. להשיג בכל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב.

אם אתם עוברים ליד

בן עמי: פאי פרג אלילי
היה משהו מבאס בחוויית הטעימה של האוזניים של בן עמי. הן היו טעימות, זה בטוח; אבל המראה האחיד שלהן - קטנות, חיוורות וסגורות לחלוטין, כאילו לא נגעה בהן יד אדם מעולם - הרתיעה אותנו קצת. המילוי היה טעים ועשיר, וגם הבצק היה טוב – אבל העובדות האלה רק תרמו לתסכול, שכן המילוי היה במשורה. פאי הפרג הנמכר ברשת לקראת פורים, לעומת זאת, מושלם: עסיסי, רטוב, מלא טעם ומונח על בצק פריך ומוצלח.
רשת קונדיטוריות בן עמי:
אזני המן אוזני המן במילוי פרג, שוקולד, חלבה, תמרים, פיסטוק ואגוזים. עוגיות פרג, פאי פרג, עוגת שמרים פרג, עוגת גבינה אפויה עם פרג, עוגת פרג ותפוחים בציפוי שוקולד. 23-32 ₪.

אין תמונה
עסיסי, רטוב ומלא טעם. פאי הפרג של בן עמי

פילסברי: הפתעה מהמתנ"ס
חששתי מאוזני המן סינטטיות, בסגנון אלה שמביאים בקרטון לחגיגות פורים במתנ"ס. אלא שהטעם של אוזני הפילסברי היה ממש מפתיע: הבצק היה טעים, לא תעשייתי בטעמו כלל ומתוק במידה, ולמרות שהוא היה דומיננטי מדי ביחס למילוי פרג הטוב – האוזניים עברו בהצלחה את המבחן והוגדרו כטעימות לאללה.
פילסברי: אוזני המן במילוי תמרים, פרג, אגוזים, שוקולד ושוקולד רוזמרי, ואוזני המן מבצק שוקו במילוי חלבה. 32-49 שקלים לקילוגרם. להשיג ברשתות המובילות.

אין תמונה
טעימות לאללה. פילסברי

Piece of Cake: עוגת פירות יבשים קטנה
האוזניים של פיס אוף קייק נראות כאילו יוצרו בפס ייצור – כולן בנות אותו הגודל, אותו הצבע ואותה הצורה, אבל מילוי פרג השחור שגדש את הפתח עשה לנו חשק להכניס אותן לפה, ולא התאכזבנו. הטעם היה מריר מעט אבל טוב בסך הכל – ובמיוחד אהבנו את אלה העשויות מקמח מלא וממולאות בפירות יבשים. הן הזכירו לנו עוגת פירות יבשים קטנה טובה, לאוהבי הז'אנר. מיוחד ומרענן.
קונדיטוריית Piece of Cake:
אוזני המן במילוי פרג, אגוזים, תמרים, שוקולד, פיסטוק, אוזני המן בריאות מקמח מלא במילוי פירות יבשים, אוזני המן ללא סוכר. 35 שקלים ל- 500 גרם. להשיג ביהודה הימית 17, יפו.

אין תמונה
מילוי פרג שחור גודש את הפתח. Piece of Cake

ביסקוטי: ניחוח הדרים נעים
משולשי האוזניים של ביסקוטי בלטו באי סימטריה שחיבבה אותן עלינו מיד, ועשתה לנו הרגשה שמישהו מאוד השקיע וקיפל כל אחת מהן בתשומת לב. טעמו של הבצק היה חזק מדי, אבל מילוי הפרג והאגוזים בניחוח הדרים היה מעניין ומורגש והצליח לפייס אותנו.
קונדיטורית ביסקוטי:
אוזני המן במילוי פרג, אגוזים והדרים, ריבת תות, שוקולד ונוגט, תמרים, ג'ינג'ר וקינמון, שוקולד לבן וקליק, קרם אגוזים. 29 שקלים ל-300 גרם. להשיג בירקון 67, אזור תעשייה בני ברק.

אין תמונה
פרג ואגוזים בניחוח הדרים. ביסקוטי

קפה גרג: מהתנור של סבתא
הן נראות כאילו אפו אותן בתנור של סבתא, פריכות ושחומות בקצוות. הבצק של האוזניים של גרג עומד בציפיות, וטעמו לא תעשייתי ולא מתוק מדי, אבל מילוי הפרג משאיר בפה טעם קצת מריר. מילוי הפטיסייר חמצמץ וטוב, אבל אינו דומיננטי מספיק ולא יכול לבצק, שעולה עליו.
קפה גרג
:
פרג, קרם פטיסייר ופירות יער, ריבת חלב, שקולד ברנדי ועוגיות, תמרים. אוזני המן ללא סוכר. 30 שקלים ל-300 גרם. 3 שקלים ליחידה.

אין תמונה
פריכות ושחומות בקצוות. גרג

גולדשטיין: בורקסים מלוחים
קיבלנו אוזניים גדולות מאוד, ובעלות פתחה רחבה שאפשרה לנו להציץ להן פנימה, ולראות את כל השפע המפתה. הביס הראשון גילה לנו כי אין אלה ממש אוזני המן, כי אם גרסת הבורקסים המלוחה שלהן – וביחס לבורקס אוזני המן, הן היו טעימות.
הבצק היה פריך וטוב, ומילוי הבטטה-רוקפור היה לנו כיפי. הרוקפור הורגש וגנב את ההצגה לבטטה, אבל השילוב עבד היטב, והשומשום שפוזר למעלה הוסיף. במילוי גבינת הכבשים והסלמון היה הדג מעט דומיננטי מדי, ומילוי גבינת המשק, הבזיליקום והעגבניות המיובשות היה מלוח וכבד.
המעדנייה של גולדשטיין
: אוזני המן במילוי לבנה וזעתר, גבינת ריקוטה ותרד, בטטה ורוקפור, גבינת כבשים וסלמון, גבינת משק, בזיליקום ועגבניות מיובשות. 9 שקלים ליחידה. להשיג לוי אשכול 201, צומת סביון.

אין תמונה
טעימות, ביחס לבורקס. גולדשטיין

אפשר, אבל לא חייבים

אספרסו בר: בצק רך מדי
האוזניים של רשת אספרסו בר גדולות ובצבע צהבהב ונעים של אפייה ביתית, אבל משהו משונה קורה בביס הראשון. למרות שאכלנו אותן טריות, הבצק שלהן היה רך ולח – ולא באופן חיובי. מצאנו את מילוי הפרג-תפוחים סתמי, ואת מילוי הווניל טעים ממנו (אם כי על גבול המתוק-מדי). לא היינו מסופקים מיחסי המלית-בצק.
רשת אספרסו בר:
אוזני המן במילוי וניל-שוקו צ'יפס, פרג תפוחים ותמרים ואגוזים. 3 אוזניים ב-10 שקלים.

בליקר: יותר מדי בצק
גם באוזני ההמן של בליקר חסרה לנו ההרגשה הביתית. מילוי הפרג שלהן היה טעים למדי, אבל נבלע בבצק המאסיבי שהכביד על הלעיסה. כשפירקנו אותן וויסתנו את איזון הפרג-בצק בעצמנו – החוויה הפכה לנעימה הרבה יותר.
בליקר בייקרי:
אוזני המן במילוי פרג ואגוזים, שוקולד, שומשום, גרעינים, סוכר חום וסיבים תזונתיים, פרג ואגוזים ללא סוכר. 37-39 שקלים ל-350 גרם.

אין תמונה
הפרג נבלע בבצק המאסיבי. בליקר
מתעקשים לאפות בעצמכם? הנה לכם מתכון מנצח של אביבה