המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 חותכים מעט מהתחתית של כל אגס ומיישרים כדי שיוכלו לעמוד יציבים בתבנית. מניחים את האגסים לאורך התבנית בטור ומשאירים מעט רווח ביניהם. 3 טורפים בקערה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 4 מוסיפים את החמאה והשוקולד המומס ומערבבים. 5 מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים שוב. 6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב. מעבירים את תערובת העוגה מעל האגסים הזקופים בתבנית (אפשר לשפוך הכל בעדינות או להיעזר בכף רחבה). 8 אופים כ-50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כ-3-4 ימים. ככה זה נראה מבפנים | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |