המצרכים :תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר. 3 מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, היוגורט ותמצית הווניל (או הגרגרים) וטורפים שוב. 4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השקדים והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את פני העוגה. 6 מסדרים מעל את פרוסות הנקטרינות ומפזרים את הסוכר ושבבי שקדים. 7 מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דק או עד שהעוגה מקבלת גוון שחום ועמוק וקיסם שהחדרתם פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * אפשר לצנן את העוגה ואז להפוך אותה בזהירות על הצלחת, כך הפירות שמתחבאים בפנים יהיו הפתעה בזמן ההגשה שלה. **העוגה נשמרת עד ארבעה ימים עטופה היטב במקרר.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |