המצרכים :לתבנית 24 או שתי תבניות אינגליש קייק:
לציפוי שוקולד (אופציונלי):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או התבניות. 2 טורפים בקערה את הביצים עם סוכר עד לקבלת מעט נפח. מוסיפים דבש, חמאה, ברנדי ושוקולד מריר ומערבבים היטב. 3 מוסיפים את הקפה והשמנת החמוצה ומערבבים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 6 לציפוי: מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל בקערה חסינת חום לכדי רתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד המריר והחמאה ומניחים לדקה. לאחר כדקה מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מצפים את העוגה בעודה חמה. טוב לא באמת חשבתם שנצליח להתאפק | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת כ-4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |