המצרכים :(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית התבנית באופן חופף עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעליהם את הפקאנים הקצוצים. 3 מוסיפים לתבנית (מעל האגסים) את סוכר הווניל ומיץ הלימון, ומניחים את התבנית בצד. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4 מערבבים במהירות בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 5 מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והרוויון וממשיכים לערבב. 6 מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 7 שופכים את תערובת העוגה על תערובת האגסים בתבנית. 8 ואופים כ-45-50 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9 מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כשלושה ימים. והנה הרגע לו חיכיתם | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |