המצרכים :
אופן ההכנה:1 משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות. 2 טורפים בקערה את הסוכר, הביצים והשמן. 3 מוסיפים חלב, תמצית וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה 4 מוסיפים לתערובת כשלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס (את הרבע הנותר שומרים בצד), ומערבבים מעט. מעבירים לתבנית ומיישרים. 5 מפזרים מעל התערובת את רבע כוס השוקולד צ'יפס שנותרה. 6 אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 7 מוציאים מהתנור ומעטרים באבקת סוכר. * לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר עד מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין מלא או בקמח חיטה מלא. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים. * כדי להימנע משקיעת השוקולד צ'יפס לתחתית העוגה אפשר לערבב אותם עם מעט קמח לפני הכנסתם לתערובת. * לגרסת פרווה: ממירים את החלב בחלב סויה או במיץ תפוזים. |