המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר לקבלת מעט נפח. 3 מוסיפים את המייפל והשמן ומערבבים שוב. 4 מוסיפים מיץ התפוזים והקליפה המגוררת ומערבבים שוב. 5 מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט (רק עד לקבלת תערובת אחידה). 6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות (העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). מצננים לחלוטין. 7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המייפל, תמצית הווניל והמים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים מעט אבקת סוכר, אם היא סמיכה מדי מוסיפים מעט מים). מצפים את העוגה ומגישים. * העוגה נשמרת במקרר כשלושה עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב. * הציפוי מוסיף לעוגה מתיקות ואני אישית לא הייתי מוותרת עליו. אם בכל זאת תחליטו לוותר אני ממליצה להוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לתערובת העוגה או לקשט בהמון אבקת סוכר. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |