המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 משמנים תבנית את תבנית האפייה, ומחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הביצים, ומערבבים שוב. 3 מוסיפים את גרידת לימון, החלב, הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים את התערובת לתבנית. בשלב זה התערובת תיראה מעט נמוכה ביחס לתבנית וזה בסדר גמור. 5 מסדרים את פרוסות התפוחים מעל תערובת העוגה, ולוחצים עליהן מעט כדי שייכנסו פנימה. 6 מפזרים מעל התפוחים את אבקת הקינמון וסוכר הווניל. 7 מכניסים לתנור ואופים כ 50 דקות, או עד שהקיסם שהחדרתם למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. 8 מקשטים באבקת סוכר. טיפ: שומרים את העוגה עטופה במקרר במשך שלושה ימים, ומוציאים אותה מעט לפני ההגשה.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |