המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק רב פעמית. 2 שופכים את הקפה הרותח לקערה, מוסיפים את השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט. 3 טורפים היטב חמאה וסוכר כ-3 דקות. 4 מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף כשתי דקות נוספות, לקבלת נפח. 5 מוסיפים את השמנת חמוצה, תערובת הקפה והשוקולד, תמצית הווניל, ומערבבים מעט. 6 מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קוקוס טחון ולבסוף קמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 7 מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8 מצננים לחלוטין, מפדרים באבקת סוכר וזוללים. עוגת שוקולד קוקוס בקערה אחת | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה במיטבה כמה שעות לאחר הכנתה, אבל תישמר עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |