מכיוון שאני לא אוהבת חמוץ באוכל שלי, במשך שנים חשבתי שעוגות לימון יהיו לי חמוצות מדי ולא טעימות. רק בשנה האחרונה הבנתי שאני מאוד אוהבת עוגות לימון - ומאז אני לא מפסיקה לשלב לימון בעוגות שלי. אפילו הילדים כבר התרגלו לטעם הזה ומחסלים אותן. לעוגת הלימון-יוגורט הבאה יש טעם לימוני עדין והיא רכה ועסיסית כל כך שאי אפשר להפסיק ליישר אותה. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. 2 טורפים במטרפה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל בתנועות מהירות למשך כדקה, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים מלח, גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים מעט, מוסיפים שמן ויוגורט ומערבבים שוב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. גם הילדים מתים עליה. עוגת יוגורט ולימון | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת כיומיים בטמפרטורת החדר, מעבר לכך רצוי להכניסה למקרר. לבלוג של קרן - נשואה למאפייה |