המצרכים :לתבנית אינגליש קייק:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את הקמח והסוכר חום. 3 מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מערבבים ומפוררים עד שמתקבל מרקם פירורי. 4 מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד. 5 מוסיפים ליתר הפירורים בקערה ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים. 6 מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה וקורנפלור ומערבבים שוב. 7 מוסיפים שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 8 מפזרים מעל את תערובת הפירורים ששמרנו בצד ומעליה את רבע כוס השוקולד צ'יפס שנותרה. 9 אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מחלצים את העוגה מהתבנית, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים מחוץ למקרר. * אם אין לכם נטיפי שוקולד צ'יפס, אפשר פשוט לקצוץ שוקולד מריר גס. * את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט או בחלב. * לגרסת הפרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> לעוד עוגות נהדרות ובקערה אחת |