המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ):
לציפוי השוקולד (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה. 2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. 3 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים. 3 מוסיפים שמנת חמוצה, ברנדי ומיץ תפוזים וממשיכים לערבב. 4 מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבבים שוב. 5 מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית כשני שליש מבלילת העוגה, ולשליש הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים את השוקולד המומס וכף קקאו. מערבבים היטב לקבלת תערובת שוקולדית. 6 מעבירים את הבלילה השוקולדית לתבנית מעל הבלילה הבהירה. בעזרת סכין מערבבים בין שתי התערובות ליצירת מראה שיש. 7 אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 8 מכינים את ציפוי השוקולד: בקערה בינונית וחסינת חום מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. 9 מוסיפים לקערה את השוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד. 10 מצפים את העוגה בעודה חמה ומגישים. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כשלושה ימים בטמפרטורת החדר. מריחים? | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |