יש משהו במראה הנקי של עוגת שוקולד בחושה פשוטה, עם סדקים למעלה, שעושה לי חשק לתקוע כפית ולאכול אותה כמו שהיא, מהתבנית. העוגה הזו, רכה וריחנית, דרשה גם ממני וגם מתושבי הבית האחרים איפוק וסבלנות, וברגע שסיימה להצטלם היא חוסלה ונעלמה תוך שניות (טוב שלא רואים אותם עומדים סביב השולחן ומחכים שאסיים). היא מצוינת לימי הולדת לכל הגילאים וככה סתם עם כוס תה או קפה ליד, ואפשר גם לצפות אותה בציפוי שוקולד שאוהבים. המצרכים :לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל (בקערה בינונית חסינת חום) חמאה, קקאו וחלב (20 שניות בכל פעם). מוציאים מהמיקרו ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה. 3 מוסיפים לקערה סוכר ושוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים ביצה וטורפים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוסיפים רוויון או שמנת חמוצה ומערבבים מעט. 4 מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור. מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי 20 דקות). סבלנות, חכו שתתקרר! | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מוציאים, מצננים מעט (אם מצליחים להתאפק) ואוכלים. * אפשר לקשט במעט אבקת סוכר ** רוצים להכין אותה בתבנית עגולה 24 ס"מ? פשוט הכפילו כמויות וזכרו שזמן האפייה מתארך. >> בשבוע שעבר הצלחנו להכין עוגת תותים עם פירורים ועדיין ללכלך רק קערה אחת >> כל העוגות, העוגיות, הקינוחים והמאפים מחכים לכם בבייקרי שלנו |