המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לעיטור:
אופן ההכנה:1 משרים את ארבעת התיונים במים הרותחים ל-15 דקות. 2 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת מעט קרמית. 4 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) וטורפים היטב בין ביצה לביצה. 5 מוסיפים את השמנת המתוקה, מיץ וקליפת הלימון, תמצית הווניל וממשיכים לטרוף. 6 מוציאים את התיונים מכוס המים וסוחטים אותם היטב פנימה. 7 מוסיפים לתערובת העוגה את תמצית התה שהכנו (את התיונים משליכים לפח). מערבבים היטב. 8 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 9 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. 10 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ובקליפת לימון מגוררת ומגישים. * העוגה משתבחת ביום למחרת והיא נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב. >> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |