המצרכים :(לתבנית בקוטר 20 ס"מ)
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה. 2 חותכים כל תפוח לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. אין צורך לקלף את התפוחים. מניחים בצד. 3 טורפים בקערה שמן, סוכר חום, סוכר וניל, ביצים ודבש. מוסיפים קליפת לימון ויוגורט ומערבבים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים שוב, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית. מסדרים את התפוחים במניפה - מתחילים במעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים. 6 אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. תשמרו לנו פרוסה? | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים בכלי אטום. לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה |