המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף):
לציפוי (אופציונלי):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 2 טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר הלבן וסוכר הווניל. 3 מוסיפים את השמן ורסק התפוחים ומערבבים. 4 מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים קלות. 5 מערבבים את כפית הקפה עם המים הרותחים ושופכים לתוך הקערה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור ל-30 עד 35 דקות, עד שהעוגה מוכנה העוגה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. 7 מכינים את הציפוי (לא חובה): בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל מניחים את קוביות השוקולד המריר, מוסיפים מים רותחים וממיסים בפולסים של 10 שניות בכל פעם. 9 מוציאים, מערבבים, ואחרי המסה מוחלטת מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים. מצפים את העוגה ומגישים. * העוגה נשמרת כארבעה ימים בטמפרטורת החדר או במקרר כשהיא מכוסה היטב. ככה בדיוק דמיינו אותך | צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום >> והנה עוד המון מתכונים לעוגות שוקולד |