המצרכים :
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה 5 דקות לקצף בהיר וסמיך. בינתיים מערבבים בקערה את החומרים היבשים - סולת, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה וקליפת לימון מגוררת. 2 מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים בהדרגה, ומקפלים כמעט עד שמתאחד. 3 מוסיפים יוגורט ותמצית וניל ומערבבים קלות להטמעה. 4 לסיום יוצקים פנימה את החמאה המומסת והמצוננת בזרם דק, תוך כדי קיפול לתערובת חלקה. 5 יוצקים את התערובת לתבנית 26 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה (אם יש תבנית לא מתפרקת זה עדיף), ואופים 30-35 דקות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב-שחום. בינתיים מכינים את הסירופ. 5 מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים להתבשל 10-15 דקות תוך בעבוע לקבלת סירופ סמיך ומתוק. לאחר שהעוגה מוכנה יוצקים עליה בעדינות את הסירופ בעודה חמה, מעט בכל פעם, עד שהסירופ נספג לגמרי. 6 חותכים את העוגה לריבועים ומניחים שקד מולבן על כל פרוסה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |