עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא קמחחמאת בוטנים ושוקולד הם אחד השילובים המופלאים שקיימים, וגם כאן הם עובדים נפלא יחד. עוגיות ממכרות ורכות ללא קמח, קצת מלוחות וקצת מתוקות. הכיף הגדול? אפשר להכין אותן גם בגרסת פרווה. אז מי בכלל צריך חמץ?
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 16/04/17 07:41
צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים (22 מנות):לעוגיות:
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאת בוטנים עם תמצית וניל, סוכר לבן, דמררה ומלח במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים ביצה וסודה לשתייה ומעבדים עד לקבלת לבצק אחיד. 2 מגלגלים מהבצק כדורים של 2 ס"מ (קחו בחשבון שהן תופחות פי 4). מסדרים במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים כל עוגייה בעזרת מזלג. אופים כ-8-10 דקות כך שהעוגיות משחימות קלות אך עדיין רכות. מצננים היטב. 3 מחממים במיקרוגל את חומרי המלית עד להמסה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה, מקררים לשעה. 4 מסדרים את העוגיות בזוגות לפי הגודל, ממלאים מחצית מהן במלית וסוגרים בעדינות עם עוגיה שנייה. * שומרים בקופסה אטומה במקרר. * לגרסת הפרווה המירו את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או בשמנת צמחית. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |