1 מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
2 מסירים מהכיריים, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. מצננים היטב.
3 מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה בקערה כדי לאוורר אותה וכדי שתהיה נוחה למריחה.
4 מכינים את הכנאפה: מפרידים את אטריות הקדאיף וגוזרים אותן לפיסות יותר קטנות. מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומערבבים היטב עד שכל האטריות מבריקות.
5 משטחים מחצית מתערובת האטריות באופן שווה במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ומכסים בשאר האטריות. מחממים על להבה נמוכה-בינונית 8-10 דקות עד שהאטריות זהובות.
6 מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הכנאפה. מחזירים את הכנאפה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-5 דקות עד שהכנאפה זהובה.
7 יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומשהים כ-10 דקות.
8 מפזרים פיסטוקים ומגישים.