רשימת חומרים:
350 גרם תמרים מגולענים מסוג מג'הול
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
70 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) יין אדום
30 מ"ל (2 כפות) מים
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קלויים שבורים
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים את השזיפים, סוכר, יין אדום, מים, קינמון וציפורן עד שהנוזלים מצטמצמים.
מסירים מן האש ומוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים עד לאחידות ומקררים.
אפשרויות הגשה:
להניח בקערת הגשה ולהגיש.
ליצור כדורים להניח בנייר עטרות ולהגיש.
ליצור כדורים ולצפות באגוזים קצוצים מהסוגים שונים: אגוזי מלך, שקדים, פסטוקים או אגוזי לוז.
גיוון:
ניתן להחליף את התמרים מסוג מג'הול בשזיפים המיובשים.