נהוג לומר שבשונה מבישול- אפייה זה סוג של מדע. ההבדל בין עוגה מוצלחת לכושלת, כמו בהרבה דברים אחרים, מתחבא בפרטים הקטנים ואפילו הקטנים מאוד. שקילה של מרכיבים, טמפרטורה מדויקת בתנור וגודל מתאים של תבנית יכול להפוך עוגה רגילה למושלמת. כזו שתרצו להביא אתכם כשתלכו להתארח אצל חברים בחג ותשמחו להגיש למשפחה שלכם.
מה הסוד? יש כמה. אספנו עבורכם 6 סודות כאלה שאם תקפידו עליהם תוכלו גם אתם לאפות עוגות מצויינות כמו שמכינים מתמודדי "בייק אוף ישראל" וגם כמו זו שבתמונה (כאן תמצאו גם את המתכון). מוכנים? תתחילו לאפות.
אם המתכון שלפיו אתם אופים אומר אחרת, פעלו לפיו. יש עוגות שדורשות אפייה בשלבים נמוכים יותר או גבוהים יותר בתוך התנור. כמו כן, מומלץ להוציא את התבנית אחרי מחצי מזמן האפייה, לסובב אותה כך שכל חלקי העוגה יאפו באופן מאוזן ולהחזיר לתנור.
שקלו את המצרכים לפי המתכון
למה? כי רק כך תוכלו להיות בטוחים שהעוגה תצא בטעם, במרקם, ובצפיפות המדוייקים.
איך תוכלו לעשות זאת? משקל דיגיטלי יוכל לעזור. שקלו את המצרכים כך שתכניסו לעוגה את הכמויות המדוייקות.
הכינו את המצרכים מראש
למה? כך תוכלו להיות בטוחים שהכל מוכן ושלא חסר מרכיב חשוב שבלעדיו אין ולא תהיה עוגה. בנוסף עדיף לקרוא בעיון את המתכון לפני שתתחילו באפייה. אם תעשו כך, תוכלו לוודא שלא יגיע לפתע שלב בהכנה שלא התכוננתם אליו.
השיגו מד טמפרטורה לתנור
למה? כי לעתים התנורים שלנו יוצאים מאיזון, מה שגורם לטמפרטורה בתוך התנור להיות שונה מהטמפרטורה שתכננו. זה יכול לגרום לעוגות לא מוכנות מספיק או גרוע מכך – מוכנות מדי! אם אתם בטוחים בטמפורטורות שהתנור שלכם מגיע אליהן תוכלו לוותר על מד הטמפרטורה לתנור אבל בשביל תוצאות מיטביות כמו של מקצוענים- מומלץ להשתמש באחד כזה.כמו כן, אם תשתמשו בתבנית גדולה מדי העוגה עשויה להתייבש לכם. בחרו את התבנית המתאימה לפי המתכון.
"בייק אוף ישראל"- חוזרים אחרי חג הפסח