הישראלים נוהרים לתחנות דלק ברשות הפלסטינית מאז העלייה החדה במחיר לליטר דלק. לראשונה מאז 2012, חצה מחיר הדלק את רף שמונה השקלים והגיע ל-8.08 שקלים, מה שהוביל ישראלים רבים לחפש פתרונות יצירתיים, גם אם עם עלולים להתגלות כמסכני חיים.
הערכה היא שמאות ו אף אלפי נהגים ישראלים מגיעים לשטחי הרשות הפלסטינית וממלאים שם את המיכל. ההבדל בין מחיר הדלק ברשות לבין ישראל מגיע לשקל עד שקל וחצי לכל ליטר. המשמעות היא הבדל של כ-50 שקלים לכל תדלוק, וביחס לחודש ממוצע זה מגיע למאות שקלים.
"אני מכיר את הסכנות, אבל אני עובד עם הרכב וההוצאות פסיכיות", אומר תושב קרית גת שנוהג לתדלק ברשות באופן קבוע. "הם מרוויחים עלינו ובגלל זה הפלסטינים שומרים שלא יפגעו בישראלים. הם רגילים לראות אצלם מספרים צהובים".
ישראלי נוסף, תושב אחת ההתנחלויות בשומרון, סיפר ל mako ש"גם ככה אני גר באזור ואין שום סיבה שאני אתדלק את הרכב במחיר גבוה יותר. הם ידועים שאנחנו יהודים ומאוד נחמדים אלינו. הכסף מנצח הכל. "גם אם יקרה משהו זה לא יעצור אף אחד. אנשים כבר נואשים מהמצב".
ההצפה הישראלית נמשכת כמעט שבועיים, מאז עלו המחירים, ההוכחה הטובה ביותר לכך היא טענת הפלסטינים שתחנות דלק רבות נסגרו לזמן קצר, משום שנגמר בהן הדלק. מעניין לציין בהקשר לזה כי ישראל מעבירה לרשות הפלסטינית מדי חודש כ-180 מיליון ליטר דלק. כלומר הישראלים שמגיעים לתחנות הדלק הפלסטיניות משלמים על אותו הדלק מחיר מוזל.
בעבר היה ניסיון לייחס את התופעה בעיקר לנהגים ערבים ישראלים. אולם משיחות ועדויות רבות עולה שגם יהודים רבים פוקדים את תחנות הדלק ברשתות הפלסטינית. מבדיקה מול משטרת ישראל עולה כי הם ערים לתופעה. אולם גורם במשטרה אמר שאין להם שום יכולת למנוע מאלפי ישראלים לתדלק בשטחים. עם זאת, במשטרה טוענים שהם פועלים ביחד עם הצבא כדי לאבטח ככל שניתן את הישראלים שנכנסים לכפרים הפלסטינים, ולהמשיך ולמנוע כניסת ישראלים לשטחי A.
העלייה של מחיר הדלק בתקופה האחרונה קשורה כמו לא מעט דברים למלחמה באוקראינה. בנוסף לזה יש לציין כי מדינת ישראל קונה דלק גולמי מאירופה, אותו מזקקים בבתי הזיקוק בארץ ואז מוכרים לחברות הדלק במחיר שנקבע על ידי משרד האנרגיה. על זה חברות הדלק מוסיפות את רווחי השיווק שעליו מוסיפים את מס ה"בלו" ועליו מע"מ.