זייפני שטרות בדרום הארץ ובשטחי הרשות הפלסטינית הפיצו בימים האחרונים כמה אלפי עותקים מזויפים של שטר 100 שקל החדש בשווקים באזור אילת, באר שבע, אשקלון, אשדוד רמלה ולוד. ההערכות הן שתוך ימים ספורים השטרות המזויפים יעשו את דרכם לצפון הארץ.
במשטרה חושדים שהשטרות המזויפים הודפסו בבתי דפוס בדרום הר חברון, בבאר שבע ובאשדוד והופצו לשוק דרך תשלום לנהגי מוניות ובבתי עסק קטנים.
"עשיתי קניות בשוק. שילמתי ב-200 שקל החדש וקיבלתי 100 שקל בשטר חדש. לא חשבתי שזה מזויף. למי יש זמן לבדוק בלחץ של יום שישי. כשבאתי לקנות במאפיה אמר לי אחד העובדים שהשטר מזויף. הייתי בהלם", סיפר דני, תושב באר שבע.
והוא לא היחיד. היו עוד כמה מקרים בכמה בתי עסק אחרים ברחבי העיר שבהם לקוחות ניסו לשלם בשטר מזויף של 100 שקל.
"תמיד בימים הראשונים של החלפת השטרות אנחנו בכוננות ספיגה. בודקים כל שטר בעיקר של 100 שקל שהכי הרבה מזייפים. יש לנו עט מיוחד שבודק וגם הוראות של בנק ישראל כיצד נראים שטרות מזויפים. אני מאמין שבקרוב תהיה מגיפה של זיופים. אם לא נהיה ערניים נספוג הפסד של אלפי שקלים בחודש", סיפר עובד באחת המאפיות בעיר.
גם באילת כמה נהגי מוניות נפלו בפח כאשר נוסעים מסרו לידיהם שטרות מזויפים של 100 שקל. "לקחתי נוסע ממרכז העיר לכיוון מסוף טאבה. הלקוח מסר לי שטר של 100 שקל. לא חשדתי בכלום, כשבאתי לקנות פיתה בשווארמה באחת המסעדות הבעלים אמר לי שזה מזויף", סיפר אחד הנהגים לחבריו בתחנה.
איך תוכלו להבדיל בין המקור לזיוף? השטרות המזויפים קטנים יותר מהשטרות שהודפסו על ידי בנק ישראל. דמותה של לאה גולדברג לא משתקפת באור ואיכות הנייר מזכירה יותר נייר של מכונת צילום.
מאחורי הזיופים עומדים חיילים בארגוני פשיעה ועבריינים בשטחי הרשות הפלסטינית המתמחים בזיוף שטרות ותעודות זהות ישראליים ומחזיקים בבעלותם בתי דפוס משוכללים.
לערוץ הכסף נודע, כי משטרת ישראל עושה מעת לעת בדיקות בבתי דפוס ומכוני צילום גדולים ברחבי הארץ כדי לברר האם הם מעורבים בצורה כלשהי בזיוף השטרות.
"הגיעו אליי כמה בלשים לבדוק את בית הדפוס ואת המחשבים שאנחנו לא מדפיסים שטרות מזויפים", מספר בעל בית דפוס בדרום הארץ.