תיק שמתנהל בחודשים האחרונים בבית המשפט לענייני משפחה מתאר מאבק ירושה בין אלמנה וארגון נכי צה"ל, הדורש 16 מיליון שקל מצוואתו של סוכן ביטוח אמיד. האלמנה, אשתו השנייה של המנוח טוענת שהארגון מנסה לנשלה מהצוואה.
בפרוטוקול ישיבת הוועד הארצי של ארגון נכי צה"ל מ-28 באוקטובר 2015 מתואר קשר אישי אמיץ בין היועצת המשפטית של הארגון, עו"ד תמר חיימוביץ', למנוח, שלא היה נכה צה"ל בעצמו: "המנוח מצא את דרכו לארגון במקרה. הוא היה נשוי ללא ילדים, התאהב בארגון, באנשיו ובמטרות שלמענן הוא פועל, והחליט לתרום לו את מרבית כספו", סיפרה חיימוביץ', שישבה, לעדותה, לצד מיטתו בבית החולים. לדבריה, "היה לו חשוב שאלמנתו תהיה מטופלת, אך הוא לא רצה שכספו יגיע למשפחתה. אלמנתו ידעה שהוא משאיר כסף לארגון, אך לא היתה מודעת להיקף. היה לו כסף רב, ועיזבונו מוערך ב-20 מיליון שקל".
עוד ב-mako כסף:
- הסופרמרקטים המיוחדים ביותר בעולם
- בשבח העצלות: אולי הגיע הזמן שנעבוד פחות?
- הבנק המסתורי שגובה מעמלות מלקוחות בנק הפועלים
בהמשך הפרוטוקול מתואר אופן עריכת הצוואה, שבגינו מתנגדת האלמנה לקיומה: "המנוח ערך את צוואתו אצל עו"ד עמוס חריף במשרד יוסי לוי, שהחליף את חיימוביץ' באחת מחופשות הלידה שלה, לפני שנים רבות".
לאחר מותו, נדהמה אשתו לגלות כי על פי הצוואה, רוב רכושו אמור להימסר לארגון נכי צה"ל - ולא לידיה, אף שחייתה עמו שנים רבות. חיימוביץ' תיארה זאת לחברי הוועד המנהל: "האלמנה טוענת שחצי מהרכוש שהיה לבני הזוג שייך לה... לטענתה, הארגון היה מעורב בהכנת הצוואה, כי אותו עורך הדין שבעבר עבד במשרד יוסי לוי, קשור כביכול לארגון".
את האלמנה מייצגת עורכת הדין עירית זיו־רייך. את ארגון נכי צה"ל מייצג משרד יגאל ארנון, שיקבל, על פי פרוטוקול ארגון נכי צה"ל, 150 אלף שקל עבור הייצוג בשלושה עניינים בנושא, ואחוזים מהסכום שיקבל הארגון, אם יקבל.
עד לאחרונה התנהל הדיון בדלתיים סגורות, כמו כל דיון בבית הדין לענייני משפחה. החיסיון הוסר לבקשת TheMarker, שיוצג על ידי עו"ד עומר אשכר ממשרד ליבליך מוזר. הבקשה נסמכה על הטענה כי ארגון נכי צה"ל הוא ארגון ציבורי הממומן מכספי תרומות אך גם מכספי משלם המסים. השופט יהורם שקד החליט להתיר את הבקשה, אך אסר לפרסם פרטים מזהים של המנוח והאלמנה. עו"ד חריף ביקש לא להגיב.
מארגון נכי צה"ל נמסר: "הארגון והיועצת המשפטית שלו לא השפיעו מעולם על כוונותיו ורצונותיו של תורם כלשהו. אלמנת המנוח הצהירה בפני בית המשפט כי אין לה כל טענה בדבר טוהר מידותיהם של עורך הדין שערך את הצוואה והיועצת המשפטית של הארגון, ובית המשפט אף מינה את אותו עורך דין למנהל זמני משותף של העיזבון. המנוח בחר בדעה צלולה וללא כל מעורבות של הארגון מה ייעשה ברכושו לאחר פטירתו. באחרונה אף הוגש מכתב בכתב ידו שבו הוא מפרט את הסיבות שהובילו אותו להוריש את עיקר רכושו לאנשים וארגונים שהוקיר.
"התרומות משמשות לצורך הפעילות השיקומית לנכי צה"ל ופיתוח מערכת שירותים. הטיפול המשפטי בתיק, לרבות סוגיית שכר הטרחה, הוצג ואושר פה אחד בדיון של דירקטוריון הארגון".
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
היום שבו יו"ר בנק הפועלים גילה את אמריקה
המירוץ לתפקיד מנהל רשות המים