ה"גלובל פייננס מגזין" פרסם לאחרונה רשימה שמשווה בין מדינות על בסיס ההכנסה ברוטו לנפש ברחבי העולם. החישוב נעשה באמצעות חילוק סך כל הרווחים של תושבי המדינה ממשכורות במספר התושבים. המדינות סווגו ל-4 מעמדות שונים: הכנסה גבוהה (12,746 דולר ומעלה בשנה) בינונית-גבוהה (4,126-12,745 דולר בשנה), בינונית-נמוכה (1,046-4,125 דולר בשנה) ונמוכה (1,045 דולר בשנה ומתחת).
הנתונים מראים שמתוך 204 מדינות, 66 (33%) נחשבות לבעלות הכנסה גבוהה לנפש. מתוך 66 המדינות האלו, 32 נמצאות באירופה. מהצד השני, 34 מדינות (17%) נחשבות לבעלות הכנסה נמוכה לנפש, ומתוכן 26 נמצאות איך לא, באפריקה. כלומר, מתוך 100 אנשים בעולם שמרוויחים משכורת נמוכה, 76 יהיו אפריקאים. יתרה מכך, באירופה, מרכז ודרום אמריקה ואוקיאניה אין אפילו לא מדינה אחת שנופלת תחת ההגדרה הזו. עוד אפשר ללמוד מהמפות כי למדינות בעלות הכנסה גבוהה לנפש יש נטיה להיות קרובות גאוגרפית זו לזו.
שימו לב שבאפריקה רק מדינה אחת עם הכנסה ברוטו גבוהה לנפש - זוהי גינאה המשוונית. ההכנסות הנמוכות באמת נמצאות במדינות מזרח ומרכז אפריקה.
לא היה מקום להכניס את הכיתוב, אבל הצבע מדבר בעד עצמו - בישראל ההכנסה ברוטו לנפש גבוהה ביחס לעולם. מה שאי אפשר לומר על רוב מדינות המזרח התיכון ואסיה.
אוסטרליה היא היבשת שמורכבת מהמספר הקטן ביותר של מדינות, אך רובן הגדול נמצא בקטגוריה של הכנסה גבוהה.
קל מאוד לראות את ההבדלים בין מערב למזרח אירופה, שמחזיקה כאמור כמעט בחצי מהמדינות שנמצאות בקטגוריה של הכנסה ברוטו גבוהה לנפש - 32 מדינות ביבשת הישנה נמצאות בקטגוריה הזו.