ליאת, תושבת חולון, נסעה לפני כמה שבועות לחופשה בסיני. היא וחברותיה התמקמו במלון יוקרתי בשארם א-ש'ייח, וכשהבינו שחסר להן כסף מזומן, הן החליטו לגשת לאחד הכספומטים בעיר ולמשוך כ-7,000 לירות מצריות (כ-1,260 שקל). לאחר שמשכה את הסכום, הופתעה לגלות כי היא חויבה בעמלה של 11.5 אחוזים מכלל הסכום שמשכה (805 לירות).
"החברות שלי אמרו לי שזו עמלה מטורפת ושזה לא הגיוני. ניגשנו לבעל העסק שמפעיל את הכספומט והוא אמר שזו אכן העמלה ואין מה לעשות. הוא טען שמדובר בכספומט פרטי, ושהיינו צריכות לברר לפני המשיכה", שיחזרה ליאת, "זה שוד לאור היום. בארץ אני מוציאה מכספומט בפיצוציה ולוקחים לי עמלה של 4.9 אחוזים. חשוב מאוד שהמטיילים הישראלים יזהרו שלא למשוך כספים בכספומטים פרטיים".
גם ברק וחברתו שנפשו בדהב נפלו למלכודת. הם משכו 12,000 לירות ונאלצו לשלם עמלה של 1,380 לירות (כ-250 שקל)."זה מטורף. אין דבר כזה בשום מקום בעולם. אני יכול להבין שלוקחים עמלה של חמישה אחוז אבל 11.5 זה הזוי. אנחנו את הלקח שלנו למדנו", ציין ברק.
ל mako נודע, כי מרבית המטיילים הישראלים שמגיעים לראשונה לסיני לא יודעים את העובדה הזו. "כמעט כל מטייל ישראלי שמגיע פעם ראשונה לסיני נופל למלכודת הכספומטים הפרטיים", טוען מדריך טיולים וותיק בסיני, "אני שומע מהמון ישראלים ששילמו עמלות של 11 ו-11.5 אחוז עמלה על כל משיכה שביצעו. זה לא הגיוני, אבל כנראה שמישהו בסיני רוצה להתעשר על חשבון התיירים. המלצה שלי למשוך כסף מכספומטים של בנקים מצריים בהם העמלה נמוכה מאוד או פשוט להמיר דולרים ויורו בלירה מצרית וליהנות משער גבוה מאוד. המרת שקל בלירה מצרית נותנת שער נמוך בהרבה".
עוד תופעה שתיירים רבים נתקלו בה, היא שבבואם למשוך כסף- הכספומט מוציא להם אישור על משיכה ללא הסכום במזומן. "משכנו 6,000 לירות מכספומט של בנק ליד מלון בדהב. שמעו את רעש השטרות, אבל במקום כסף קיבלנו פתק שהמשיכה בוצעה כולל עמלה, וחויבנו בחשבון הבנק אבל כסף לא קיבלנו. עקצו אותנו", טוען מוטי מראשון לציון, "פניתי למלון שמפעיל את הכספומט שיבדוק במצלמות האבטחה שלא קיבלנו את הכסף, אבל זה לא עניין את העובדים. הם טענו שהם לא הכתובת. זו הונאה ואף אחד לא לוקח אחריות".