האנשים העשירים ביותר בעולם צפויים להוריש לילדיהם עד שנת 2026 סכום כולל של 3.9 טריליון - סכום שיכול להספיק לרכישת 10 החברות הגדולות בעולם, לפי דו"ח שפרסמו השבוע חברות הייעוץ Wealth-X ו-NFP.
למעלה מ-14 אלף עשירים ברחבי תבל עם הון אישי של יותר מ-30 מיליון דולר (והון אישי ממוצע של 272 מיליון דולר), צפויים להוריש את הסכום האמור לבני הדור הבא במשפחותיהם בעשר השנים הקרובות, במה שהוכתר על ידי אתר חדשות הפיננסים "מרקטווץ'" בתור העברת העושר הגדולה בהיסטוריה.
בדו"ח הקודם שפרסמו שתי החברות בשנת 2014 הוערך כי הסכום שיורישו עשירי העולם יסתכם ב-4.1 טריליון דולר. הירידה בסכום בדו"ח הנוכחי מיוחסת לכך שתהליך העברת העושר כבר החל. המדינה שבה יעבירו עשירים בירושה את הסכום הגדול ביותר ב-10 השנים הקרובות היא ארה"ב.
עוד ב-mako כסף:
- גנבת כסף מלקוחות? קחי 125 מיליון דולר
- איך הריבית בארה"ב משפיעה על מחיר הבשר בסופר?
- 9 סימנים שמוכיחים שלעולם לא תהיו עשירים
הסכום של 3.9 טריליון דולר, אשר מהווה 13% מההון המצרפי של כל עשירי העולם עם הון אישי של יותר מ-30 מיליון דולר, יכול להספיק לרכישת 10 החברות הבורסאיות הגדולות בעולם: אפל , אלפבית (החברה האם של גוגל), מיקרוסופט , אקסון מוביל , ברקשייר התאוויי, אמזון , פייסבוק , ג'ונסון אנד ג'ונסון, ג'נרל אלקטריק וצ'יינה מובייל.
הדו"ח גם מפרט את סוגי החזקותיהם של העשירים שצפויים להוריש את הונם בעשור הקרוב. השקעות פרטיות אחראיות על 36% מהונם האישי, או כמעט 100 מיליון דולר בממוצע לאדם. הנזילות הממוצעת שלהם היא 92 מיליון דולר, והשווי הממוצע של החזקותיהם בנדל"ן ונכסי יוקרה מסתכם ב-16 מיליון דולר.
35 השנים האחרונות היו תקופה חסרת תקדים ביצירתם של מיליארדרים חדשים, ובמהלכה הפכו 917 אנשים למיליארדרים בכוחות עצמם (לא הודות לירושה), לפי דו"ח המיליארדרים של בנק UBS ופירמת ראיית החשבון PwC שפורסם בחודש שעבר.
"התקופה היחידה שניתן להשוות לכך היא 'העידן המוזהב' (The Gilded Age) של ראשית המאה ה-20", נכתב בדו"ח של UBS ו-PwC. אולם בעוד שלפני מאה שנים המתעשרים החדשים עשו את הונם באמצעות חדשנות תעשייתית במגזרים כמו פלדה, רכב וחשמל, הרי שכיום הם עושים זאת דרך חדשנות במגזרי מוצרי הצריכה, הטכנולוגיה והפיננסים בארה"ב ובאירופה, כמו גם הודות לגאות במגזרי התשתיות ומוצרי הצריכה בשווקים מתעוררים.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
חדוה בר תאפשר לבנקים להגדיל את היקף הדיווידנדים ב-2017
הצמיחה בארה"ב סוף־סוף מגיעה למעמד הביניים