חיפשתם עוד דירוג מעורר קנאה שישראל לא נכנסה אליו? קיבלתם. רשימה שפורסמה באתר "ביזנס אינסיידר" מדרגת את 13 הערים הטובות בעולם מבחינת היחס בין העבודה לפנאי. באמצעות נתונים מהבנק השוויצרי UBS, הרשימה מאגדת מתייחסת לפרמטרים כגון כמות שעות עבודה שבועיות ושנתיות, כמו גם כמות ימי החופש והחגים שניתנים לעובדים בשנה. הרשימה מתחילה עם כמות שעות שבועיות של 33.5. אצלנו, למקרה שתהיתם, הממוצע לפי ה-OECD עומד על 40.4. לא במפתיע, כל הערים ברשימה נמצאות באירופה, אם כי כמעט כולן מגיעות ממדינות שונות, חוץ מצרפת, שמתהדרת בשתי נציגות.
עוד ב-mako כסף:
- איך להתנהל נכון כלכלית מגיל 20 ועד גיל 60
- ההבדל בין המתים מתגלה בחשבון הבנק
- מה אפשר לקנות בכסף שהוציאה המשטרה על הדוברות?
13. מדריד
לא ברור עד כמה מוסד הסייסטה הספרדי עדיין דומיננטי, אבל הנתון הזה מסביר קצת יותר. 33.28 שעות שבועיות עובדים המדרידיסטים. כנראה שבגלל שבין 2 ל-4 הם סוגרים את הבאסטה.
12. אמסטרדם
באחת הערים היותר רגועות באירופה, ומסיבות די מובנות, עובדים רק 33.20 שעות שבועיות, במה שמצדיק את המוניטין הלא בהכרח מפוקפק הזה. האמסטרדמים עובדים בסך הכל 1,726 שעות בשנה, 165 שעות פחות מהממוצע העולמי.
11. מינכן
במינכן אוהבים לחגוג הרבה, בין השאר בגלל שקבוצת הכדורגל המקומית מספקת הרבה סיבות לכך, וגם בגלל אוקטוברפסט הנהדר. הבווארים ממינכן עובדים 33.1 שעות שבועיות ומקבלים לא פחות מ-29 ימי חופש בשנה, מה שהופך אותם לעובדים הכי פחות חרוצים בגרמניה. תואר די מעניין, תודו.
10. בריסל
עובדי בירת בלגיה מקבלים הכי מעט ימי חופש מכל הערים שברשימה, רק 18 בשנה, אבל זה לא מונע מהם להתברג לעשירייה הראשונה עם 1,717 שעות שנתיות בלבד.
9. וילנה
בבירת ליטא עובדים פחות מ-7 שעות ביום, ו-33 שעות בלבד בשבוע עבודה, והם בהחלט יכולים להתגאות ביחס עבודה-פנאי מהטובים בעולם.
8. לוקסמבורג
לא ברור אם ככל שהמדינה קטנה יותר, כך עובדים בה פחות (ישראל סותרת את הקביעה הזו), אבל בבירת לוקסמבורג, ששמה זהה לשם המדינה, עובדים רק 1,703 שעות שבועיות, ומקבלים לא פחות מ-31 ימי חופש בשנה.
7. קופנהגן
לא מזמן הגיעה בירת דנמרק למקום התשיעי ברשימת הערים הכי נוחות בעולם. סביר להניח שחלק נכבד מהדירוג הזה שייך ליחס העבודה-פנאי הנוח בעיר – 32.64 שעות שבועיות, שהן 11.4 אחוז פחות מהממוצע העולמי.
6. מילאנו
בבירת האופנה של אירופה עובדים 32.52 שעות שבועיות. הכי מעט בארץ המגף, ו-12 אחוז מתחת לממוצע העולמי.
5. וינה
העובדים בבירה האוסטרית מקבלים 27 ימי חופש בשנה, ועובדים רק 1,678 שעות שנתיות, מה שמציב את עירם בחמישייה הפותחת.
4. הלסינקי
כשהם סוגרים רק 31.91 שעות שבועיות, שהן בערך שש וחצי שעות עבודה ביום, העובדים של בירת פינלנד יכולים להתגאות בך שהם עובדים 14% פחות מהממוצע העולמי.
3. מוסקבה
די בניגוד למוניטין שנוצר למוסר העבודה הרוסי, העובדים בבירת רוסיה לוקחי כמעט 31 ימי חופש בשנה, ועובדים רק 1,646 שעות שנתיות.
2. ליון
אמנם ליון מגיעה למקום השני והמכובד ביחס עבודה-פנאי העולמי, אבל היא לא יכולה להתגאות בכך שהיא אפילו הראשונה בצרפת. עם זאת, העובדים של ליון מקבלים דיל די נחמד, כשהם עובדים 31.36 שעות שבועיות ומקבלים 28.5 ימי חופש.
1. פריז
אמנם כרגע הפריזאים מתקשים לעבוד בגלל ההצפות, אבל גם כשנהר הסיין יחזור למפלסו הרגיל, לא יעבדו שם קשה מדי. באחת הערים החשובות בעולם מקדישים הכי מעט זמן לעבודה, עם 30.84 שעות שבועיות, שהן 18 אחוז פחות מהממוצע העולמי.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il