סיכום שנת 2023 ותחזיות לענף ההייטק בשנת 2024: למרות חוסר הוודאות בצל המלחמה, נראה שניתן לזהות בימים אלה אופטימיות זהירה בשווקים - לפחות בכל הנוגע לתחזיות התעסוקה לשנת 2024 בענף ההייטק הישראלי.
לדברי שירי וקס, מנכ"לית חברת GotFriends מקבוצת SQLINK, הנתונים המפתיעים בשנת 2023 מראים שלמרות המצב הכלכלי והביטחוני המאתגר במדינה - הביקוש לכוח אדם איכותי בהייטק הישראלי נותר גבוה. "חשוב לזכור שמדובר בענף ייחודי שפחות מושפע מתנודות במשק המקומי, ויותר מגלובליזציה והתפתחויות טכנולוגיות עולמיות", היא אומרת. "לכן, אני צופה שהביקוש להון אנושי איכותי יישאר גבוה גם בשנים הקרובות, וההייטק הישראלי ימשיך להיות עוגן חשוב בכלכלה. הצורך בגיוסים מדיוקים למשרות טכנולוגיות ימשיך להוות אתגר מרכזי עבור התעשייה, אך יחד עם זאת, גם ימשיך לדחוף כלפי מעלה את השכר שבה".
לכתבות נוספות במדור כסף >>
בורסה במלחמה: במקום לקפוא – כך תשקיעו חכם כשהתותחים רועמים
נמל תעופה מושבת ועשרות אלפים פונו: גם בלבנון משלמים ביוקר על המלחמה
חדש על המדף ההנחות והמתנות הכי שוות לוולנטיין דיי
אז מה היה לנו בסוף 2023?
בשנת 2023 כמות המשרות הפתוחות אומנם פחתה משמעותית, אבל יש גם אספקטים חיוביים לטובת העובדים, כיוון שנרשמה עלייה בשכר בחלק נכבד מהמקצועות הטכנולוגיים. וקס מסבירה: "בשנת 2022 השכר הממוצע לתפקידים הטכנולוגיים עמד על 35,603 שקלים, ובשנת 2023 הוא עמד על 36,524 שקלים – עלייה מינורית אבל נוכחת. מדובר בעלייה ממוצעת של 1,000 שקלים בשכר משנת 2022 לשנת 2023, אבל כמובן שזהו הממוצע וישנה שונות בין המקצועות, בהתאם לביקוש בשוק".
וקס מוסיפה כי העלייה הכי משמעותית בשכר בשנת 2023 הייתה במשרות של מהנדסי אוטומציה, שבהן נרשמה עלייה של 13% אחוזים – וגם במשרות של מנהלי מוצר, מתכנתי C/++C, ביג דאטא ומתכנתי NODE, הייתה עלייה יפה בשכר בשנת 2023. "שכר של תוכניתן NodeJS למשל, עלה ב-2023 ב-7% לעומת שנת 2022, שכר של מהנדסי דבאופס עלה בכ-1,200 שקלים בממוצע, ומהנדסי אלגוריתמים שיפרו את השכר שלהם בשנת 2023 במעל ל-2500 שקלים בממוצע".
ואיפה המשכורות הכי גבוהות?
נראה ששיאני השכר בשנת 2023, שמשתכרים מעל ל-40,000 שקלים בחודש, הם אלה שמצאו עבודה במקצועות של אבטחת מידע, אלגוריתמאים, דאטה אנג'יניר, מתכנתי C++ וכמובן בכירים בניהול פיתוח ו-VP PRODUCT.
עם זאת, בשנת 2023 נרשמה גם ירידה בשכר בחלק מהמקצועות. אז מי הם המקצועות המופסדים? וקס מפרטת: "הביקוש לבוגרים מצטיינים מאוניברסיטאות ירד בהשוואה ל-2022 וכך גם השכר הממוצע שלהם ירד בהתאם, ירידה ממוצעת של 4,300 שקלים. השכר של מנהלי רשת ירד ב-2,860 שקלים בממוצע בשנת 2023 ומהנדסי תמיכה הרוויחו 10% פחות בשנת 2023 לעומת 2022. עם תחילתה של 2024, אנו מתחילים לזהות בגוטפרנדס התאוששות כמעט בכל הפרמטרים המשמעותיים הקשורים בהיקפי המשרות, גיוסי עובדים ונכונות של חברות להשקיע בקטליזטור שלהן, העובדים".
חברות שצריכות לעמוד ביעדים העסקיים שלהן לשנת 2024 ולתת תפוקה משמעותית בזמנים שנקבעו מראש, זקוקות לידיים עובדות של כוח אדם מיומן ומקצועי. לכן, הביקוש לכוח אדם איכותי בהייטק הישראלי גבוה. עם פתיחת השנה כבר יש תוצאות של חודש ינואר, ושם ניכרת התאוששות ביחס לרבעון האחרון של 2023, ואיוש משרות בכ-40% יותר מהחודש הקודם, לדברי וקס. "לצד חברות גדולות שפיטרו לאחרונה (כמו סולאראדג' וגוגל), אנחנו רואים עשרות חברות שפתחו את השנה עם תקנים רבים לאיוש, ותכנונים לפרויקטים ולמוצרים חדשים שיפגשו את השוק בשנה הקרובה".
נראה שהמחסור שנוצר בעובדים (מאחר וחלקם מפונים, במילואים או שאינם נמצאים מסיבות אחרות), הביא להקדמת פתיחת תקנים למשרות שהיו אמורות להיפתח בהמשך שנת 2024. לדברי וקס, לצד פתיחה של משרות בעולמות הפיתוח וניהול בפיתוח, ניתן לזהות עליה במשרות שקשורות לניהול מוצר, עולמות של דאטה, אלגוריתמיקה, אבטחת מידע ואוטומציה. "מבחינת אופי של חברות, אני צופה שבשנת 2024 תהיה פריחה בחברות בעולמות תוכן שונים משנת 2023" היא אומרת, "עם דגש על עולמות של פיתוח צ'יפים מתקדמים, סטרטאפים בעולמות של בינה מלאכותית וכמובן בחברות עם מוצרים ביטחוניים".
"מבחינת מחפשי העבודה, יש בשוק כוח עבודה משמעותי שרוצה להמשיך בתהליכי הגיוס ולהיכנס למשרות יציבות ומשמעותיות. בחודש דצמבר היו לנו מעל ל-3,000 ראיונות בקרב מועמדים שמוכנים לשמוע הצעות חדשות, והמספר הזה אף עולה בינואר 2024", לדבריה. "אנחנו כן רואים שיש חברות שמפטרות עובדים ומניסיוננו המשמעות היא שככל שמפוטרים יותר עובדים, התחרות על כל משרה היא יותר גבוהה, וייתכן שיהיו אנשים שייקח להם זמן רב יותר למצוא הזדמנות חדשה. אבל חשוב לא להתייאש. ההזדמנויות הן רבות בתחילתה של השנה, לכן אני בטוחה שכל עובד/ת מנוסה בעולמות התוכנה ימצאו הזדמנות חדשה בטווח של חודשים".