77% מהצרכנים שבדקו את החשבונית שניתנו להם מרשתות השיווק, מצאו טעויות בחישוב, אך רק 47% מכלל מצרכנים נוהגים לעבור באופן קבוע על החשבון, 29% בודקים לעתים קרובות ו13.7% בודקים מידי פעם. כך עולה מסקר שערכה רשות ההסתדרות לצרכנות ליום הצרכן הבינלאומי .
לפי הסקר, שנערך באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה בקרב 500 נשים וגברים מהאוכלוסיה הבוגרת - 77% מציבור הצרכנים שבדק לפחות פעם אחת את החשבון בשנה האחרונה, העידו כי אכן מצאו טעויות בחיוב בשנה האחרונה, כאשר כ-68% מצאו בין טעות אחת ל-5 טעויות בחשבוניות – ו-6% אף מצאו למעלה מ-20 טעויות.
עוד לנמצא בסקר כי כ-55% מציבור הצרכנים סבור כי בתי העסק אינם מתייחסים בצורה הוגנת כלפיו. הדבר בא לידי ביטוי גם בכך ש-67% מהציבור חושב שהכנסת אינה מחוקקת מספיק חוקים להגנת הצרכן. בהתאם, כ-37% חושבים שמדינת ישראל מגנה על בתי העסק יותר מאשר על הצרכנים, לעומת כ-20% בלבד שמרגישים שהמדינה מגנה עליהם יותר כצרכנים מאשר על בתי העסק.
הסקר העלה כי כ-77% מהנשאלים יפסיקו לקנות בבתי עסק שפוגעים בזכויות עובדיהם – נתון המעיד על רמת סולידריות גבוה בקרוב הצרכנים בנוגע לזכויות וכבוד האדם העובד בישראל.
בתי המשפט מוצפים וישנה טענה כי הישראלים נוהגים להגיש תביעות קטנות בקלות יחסית. הסקר של רשות ההסתדרות לצרכנות בדק בהקשר זה עד כמה הצרכנים חושבים שמשתלם להם להגיש תביעה כנגד בית העסק בבית המשפט לתביעות קטנות. כ-26% השיבו שהיו שוקלים להגיש תביעה על סכום הגבוה מ-500 שקל, ו-20% היו שוקלים מסכום הגבוה מ-1,000 שקל. 6.3% בלבד השיבו כי היו שוקלים לתבוע רק אם היה מדובר בסכום הגבוה מ-10,000 שקל.
משתתפי הסקר נתבקשו להתייחס גם לנושא עלויות המחייה הנוכחיות בישראל ביחס לשנה שעברה. חלק ניכר (כ-71%) חושבים כי יוקר המחייה עלה ביחס לשנה שעברה, ואילו רק 20% חושבים כי לא חל שינוי. ואיך מתמודד הציבור עם העלייה ביוקר המחייה? למעלה מרבע מהמשיבים (כ-28%) ציינו כי הם נוהגים להשוות מחירים לפי קנייה של מוצרי מזון דרך אפליקציות או אתרים ייעודיים. יותר מחצי (כ-54%) מהמשתתפים בסקר נוהגים להשתמש גם בהטבות של מועדוני לקוחות בעת קניותיהם.
מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון, התייחס לממצאים: "שוב ושוב אנחנו רואים כמה חשוב לבדוק את החשבון בעקביות. טעויות רבות מתגלות בחשבונות ברשתות השיווק ועל הצרכנים להיות ערים לכך. הדבר רק מחזק את המסקנה שיש להילחם כנגד כל הניסיונות הנעשים לאחרונה לבטל את חובת סימון המחירים, באופן שבקופה הצרכן לא יוכל לשים לב מיד לטעות ולהפנות את תשומת הלב לנציגי החנות".
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
2,000 עובדי תע"א משתכרים 42 אלף שקל בממוצע
עובדים בתע"א התריעו כבר לפני יותר משנה על חשש לשחיתות