פרשת בר רפאלי ודובר צה"ל הכתה כאן גלים, כצפוי, כשתא"ל יואב מרדכי שיגר מכתב למשרד החוץ בבקשה לגנוז את קמפיין ההסברה בכיכובה של רפאלי. אלא שכעת מסתבר שהפרשה הזו מטרידה לא רק את התקשורת הישראלית, אלא גם את המגזינים והאתרים שמעבר לים.
העיתונות העולמית דיווחה על הפרשה וציטטה מתוך מכתבו של מרדכי, שטען כי "יש מקום לשיקול דעת למסר השלילי לחברה הישראלית העשוי להינתן מהעמדתה הרשמית של בר רפאלי, שלא שירתה בצה"ל, כנציגת מדינת ישראל בקמפיין הסברה לחו"ל". מנגד ציטטו שם גם את תגובתה של רפאלי בעמוד האינסטגרם שלה, שם כתבה "באינסטגרם שלי יש יותר קוראים מאשר לעיתון של המדינה".
ב"דיילי מייל" הבריטי הציגו תמונה של רפאלי צופה במשחק של ה"לייקרס" עם ליאונרדו דיקפריו, מתחת לתמונה של חיילת קרבית עם פנים צבועות. "רפאלי הגיבה בהתרסה כנגד הביקורת במולדתה", נכתב שם לפני הציטוט של בר באינסטגרם.
ה"הפינגטון פוסט", כמו אתרים נוספים, הסביר לקוראיו כי החוק בישראל מחייב נשים לשרת שנתיים בצבא, אך "עם זאת רפאלי מצאה פרצה והתחתנה עם חבר משפחה ב-2007 כדי שתוכל להמשיך בקריירה המצליחה שלה כדוגמנית".
רבקה אדאמס, כותבת המאמר, טענה כי "במקום לחזק את התדמית של ישראל, הופעתה של בר בקמפיין ההסברה רק הציתה מחדש את המתח הלאומי סביב סוגיית ההשתמטות-לכאורה שלה".
המגזין "אינדיפנדנט" נטל לעצמו חירות עיתונאית כשפרסם את הידיעה על הפרשה תחת הכותרת "תכירו את האישה שנבחרה להיות ה'שגרירה' של ישראל (כן, זו בר רפאלי ולא, לא כולם מרוצים מזה במיוחד)".
במגזין אף הגדילו לעשות וציטטו "ראיון עבר" פרובוקטיבי במיוחד עם רפאלי, בו היא אומרת "זה פשוט ככה, לסלבריטאים יש צרכים אחרים. ישראל או אוגנדה, מה זה משנה? זה לא משנה לי. למה זה טוב למות בעד ארצנו? מה, לא עדיף לחיות בניו יורק? למה ילדים בני שמונה עשרה צריכים למות? זה מטומטם שאנשים צריכים למות כדי שאוכל לחיות בישראל".
המאמר ממשיך ומסביר כיצד רפאלי "הוסיפה חטא על פשע" כשהצטלמה במדים לשער המגזין "GQ", אם כי "לא ידוע מה צמרת הקצונה הצבאית חשבה על התמונות". לסיכום, הם בחרו לציין כי "כמובן שבגלל המחאה של צה"ל, כל הפרשה משכה תשומת לב רבה יותר מאשר כל קמפיין יקר שאורגן על ידי לוביסטים שמשתכרים יותר מדי, כך שגברת רפאלי הצליחה לגבור על צמרת הצבא פעם נוספת".
לרכילויות הכי מעניינות - הצטרפו ל-mako בידור בפייסבוק