פחות מחצי שנה עברה מאז שהשחקן והקולנוען יהודה בארקן ז"ל הלך לעולמו עקב סיבוכים שנבעו מנגיף הקורונה. הוא הותיר אחריו משפחה שבורה - וכעת, הוגשה בשמו תביעה דיבה על ידי משפחתו לבית המשפט השלום בתל אביב.
שבועיים לפני שנפטר, גולשת מירושלים החלה לפרסם בקדחתנות "פרטים" על מצבו של בארקן, שבאותה העת הידרדר בקצב מסחרר. אותה גולשת, טענה כי השחקן עלה לכותרות בשל התחזותו ל"חולה קורונה" וכי מדובר "בשקר מוחלט". בנוסף, היא לעגה לו בפרסום נוסף תוך עווית פרצופים.
"השחקן היום נמצא בחובות מאוד גדולים", כתבה גולשת, "אני בכוונה אומרת שהוא מתחזה לחולה כי אין מחלה כזאת שנקראת קורונה. כל סלב כזה או אחר מקבל כסף בשביל להגיד שהוא חולה בקורונה וזה כבר ברור וידוע... אז בשביל לקבל קצת כסף שיכול לכסות קצת את חובותיו מה הבעיה לקחת שפעת רגילה ולהפוך אותה למחלה רצחנית? ברקן, באמת שאני מאחלת לך בריאות איתנה".
לדברי עו"ד רון לוינטל, יו"ר ועדת לשון הרע בלשכת עורכי הדין ומי שהגיש את התביעה לבקשת רועי ברקן, בנו של בארקן ז"ל: "אכן נדיר כי אדם שנפטר, תובע לשון הרע, או משפחתו תובעת אחריו - אך החוק מתיר זאת ודומה כי זהו מקרה המצדיק הגשת תביעה כזו".
לדברי עו"ד לוינטל, ישנו הסדר מיוחד וחריג בחוק איסור לשון הרע המאפשר לבני משפחה של נפגע דיבה לתבוע לאחר מותו, בגין פרסומים שהופצו בטרם מותו. עו"ד לוינטל הסביר: "התובעת, העוסקת בקונספירציות קורונה, פרסמה זמן קצר לפני מותו של המנוח, כי הוא התחזה לחולה בקורונה בגלל קשיים כלכליים שלו, בעבור בצע כסף, וכי אין כלל מחלת קורונה. מדובר בהבל הבלים ופגיעה מיותרת בשמו של בארקן ז"ל, אותו הכרתי אישית ואהבתי מאוד. באופן טבעי חברתי לרועי, בנו, שביקש לתבוע את הפגיעה בשמו, כשחלק מהסכום שייפסק, יופנה כמובן לתרומה".
כאמור בתביעה, הנתבעת לא קשורה אל התובע ז"ל, לא הכירה אותו אישית, לא שוחחה איתו מעולם וגם אינה קשורה לעולם הרפואה. היא לא בדקה את התובע ז"ל או את תיקו הרפואי, לא טיפלה בו ולא שוחחה עם רופאיו. לדברי עו"ד לוינטל, משמע הדבר כי אין לה כל הגנה המופיעה בחוק, משלא ערכה ולו בירור מינימלי כלשהו לפני הפרסום.