אחד להיטים שצפויים לעשות לא מעט רעש השנה היא מצלמת Lytro, המצלמה הראשונה הפועלת ללא פוקוס ולמעשה מאפשרת לפקס את התמונה אחרי הצילום שלה. עכשיו המצלמה זמינה למכירה, כרגע רק בארה"ב.
בניגוד למצלמה רגילה עם עדשה הכוללת מספר אלמנטים שחלקם אחראי על מיקוד התמונה, מצלמה זו לוכדת את כל קרני האור הנכנסות לעדשה מכל זווית ומכל נקודה במרחב (אשר בשדה הראייה של העדשה כמובן). כך, באמצעות תוכנה ייעודית נוכל לשנות את נקודות הפוקוס שבתמונה גם לאחר שלכדנו אותה ולטשטש ולחדד כפי שנרצה בדיעבד.
עם השקת מצלמה ראשונה מסוגו לשוק הביתי, החברה החליטה שהיא רוצה מצלמה ייחודית שבהחלט הצליחה להפתיע אותנו. המצלמה נראית שונה מכל מצלמה אחרת אי פעם. לא שונה כמו נניח, מצלמות קומפקטיות מיוחדות, אלא מראה שלא מזכיר שום מצלמה אחרת, מלבד העדשה כמובן.
ליחצו עם העכבר על האזור בתמונה שאתם רוצים שיהיה מפוקס:
למצלמה 4 כפתורי שליטה: כפתור הדלקה, כפתור לכידת תמונה, סליידר לשליטה בזום, ומסך מגע עשוי מזכוכית בגודל של 1.46 אינץ'. כל זה באריזה מלבנית שלא מזכירה ממש מצלמה.
האריזה הזאת מאכלסת עדשת זום של 8 מגהפיקסל, עם טווח ששווה ל-35-280 וצמצם קבוע לכל טווח הזום של f2, מאוד מרשים.
העדשה של Lytro מכוונת את קרני האור אל חיישן התופס את "שדה האור" שלפי החברה תופס 11 מיליון קרניים מהשדה הזה ובשפה יחצ"נית מאוד ספציפית, הם אומרים שמדובר בתמונות HD, מה שאומר במקרה הטוב 1080*1920, שנותן קצת יותר מ-2 מגה פיקסל, ובמקרה הפחות טוב 720*1280, שנותן פחות ממגה פיקסל (רזולוציה דומה למה שנקבל מהמצלמה של האייפד).
ההבדל הקטן הוא שבכל מצלמה אחרת אנחנו צריכים להתפשר על הפרטים המעטים שנקבל - היכן יהיה הפוקוס, עד כמה הוא יהיה חד, כמה פרטים נוכל לתפוס בעדשה. לא במקרה הזה, שהמצלמה תופסת את כל הסיטואציה.
הרעיון של החברה הוא שכיום בכל מקרה רוב התמונות נוחתות בפייסבוק ורשתות חברתיות אחרות, ששם לא מנצלים את מליוני הפיקסלים של התמונות. בנוסף, ללא מנגנון פוקוס, התמונה נלקחת ברגע הלחיצה על כפתור לקיחת התמונה, שעם צמצם של f2 זמן החשיפה אמור להיות קצר במיוחד בתנאי תאורה טובים.
מתחילת חודש ינואר 2012 מצלמת Lytro הפכה לזמינה לרכישה עבור הקהל הרחב, נכון לעכשיו בארה"ב בלבד.
המחיר כפי שהוא מופיע באתר החברה הוא 399 דולר עבור גרסת ה-8 ג'יגה, שלפי החברה מסוגלת לבצע 350 לכידות.
מי שיוסיף עוד 100 דולר וישלם 499 דולר יקבל את גרסת ה-16 ג'יגה, עם 700 לכידות. חישוב מהיר מגלה שכל תמונה (שכזכור, עתידה להגיע לפייסבוק) שוקלת 20 מגה בייט.
את התמונות מעלים לשרתי החברה, ומשם אפשר לשתף את התמונות (או שמה, את הרגעים) ברשתות החברתיות ואפשר כמובן גם להציג את התמונות על המחשב בעזרת תוכנה אשר פותחת את הקבצים הייחודיים.
החברה גם יצרה אפליקציית רשת הפועלת בשפת HTML5 שתאפשר את ההצגה של תוצרי המצלמה גם על מכשיר האנדרואיד, האייפון, או האייפד.