כמה פעמים צילמתם תמונות, חזרתם הביתה ולאחר שהורדתם אותן למחשב התפללתם לכפתור קסם שיסדר את הפוקוס של התמונה? כנראה שרן נג, דוקטור בן 31 למדעי המחשב מאוניברסיטת סטנספורד שבארה"ב שמע את תפילותיכם ופיתח מצלמה ותוכנה שיחד עושות בדיוק את זה.
נג פיתח מצלמה חדשה בשם Lytro שהייחודיות שלה לעומת מצלמה רגילה מתבטאת ביכולת לתפוס יותר אור, מיותר זוויות. היא עושה זאת באמצעות שימוש במערך מיוחד של מיקרו עדשות שהוא שווה ערך להצבת הרבה מאוד עדשות בחלל קטן.
בנוסף למצלמה הוא פיתח תוכנה מתקדמת המאפשרת למשתמש להחליף נקודות פוקוס בתמונה על ידי שימוש במידע הגולמי המצוי במצלמה. "הן הופכות להיות תמונות חיות, אינטרקטיביות", סיפר נג לעיתון ניו-יורק טיימס.
לדעתו של נג יהיו אלו בני משפחה וחברים שיעשו שימוש בטכנולוגיה החדשה ויחפשו נקודות מבט חדשות בתמונות שצילמו בחופשות, אירועים משותפים או מסיבות ויעלו אותם לבסוף לפייסבוק באמצעות ממשק מובנה בתוכנה.
עבור צלמים מקצועיים טוען נג, מצלמת Lytro מסמלת את הסוף של המושג 'להתפקס על תמונה'.
ריצ'רד קוסי הרננדז, צלם עיתונות שהתנסה באב טיפוס של המצלמה מאשר את דבריו: "אתה פשוט מתרכז בתמונה ובקומפוזיציה ולא צריך לדאוג יותר לפוקוס. זה משהו שאתה עושה מאוחר יותר (במחשב)", הוא מוסיף: "זה פיתוח שמשנה את חוקי המשחק".
עוד תכונות שמעניקות יתרון במצלמה של נג הן מהירות הצילום (לא צריך לחכות לפוקוס), רזולוציה גבוהה מאוד (נתפס יותר אור) ובנוסף, היא אוספת יותר נתונים עבור תמונות תלת מימד (יותר זוויות) בהן ניתן לצפות עם משקפיים מיוחדים.
המחיר של הדגם הראשון טרם פורסם אבל היות והוא מיועד לשוק הפרטי, ההערכות הן כי הוא יקבע סביב כמה מאות דולרים ליחידה.
החברה כבר מגייסת פליטים מגוגל, מיקרוסופט, אפל ואינטל במטרה לבנות את המצלמה באופן עצמאי במקום לפנות ליצרנים כמו ניקון או קנון . "אנחנו יכולים להביא לשוק מוצר טוב יותר ולהראות מה אנחנו מסוגלים לעשות. יצרני המצלמות הגדולים בעיקר משפרים טכנולוגיות קיימות ולא רצינו לעשות זאת בצורה מצטברת", מסכם נג.
>> פדיחה: עובד ממורמר שפוטר מעבודתו שתל פורנו במצגת של הבוס
>> וגם: כל מה שאתם צריכים לדעת על קנייה חכמה ברשת