נמשכת המלחמה המקוונת סביב אתר ההדלפות ויקיליקס: רק בשבוע שעבר החליטו חברות הסליקה מאסטרקארד, ויזה ופיי פל לחסום את כל חשבונות האתר שנועדו לתרומות, בעקבות לחץ של ממשלת ארה"ב. המהלך נועד כמובן לפגוע ביכולת האתר לקיים את עצמו במטרה להשבית את פעילותו.
התגובה לא איחרה לבוא, וביום שני השבוע הודיעה חברת פיי-פל כי השרתים שלה מותקפים ללא הרף על ידי קבוצות האקרים שונות התומכות בוויקיליקס. עברו שלושה ימים, והיום הודיעה אחת מהקבוצות הללו, כי פרצה לשרתי חברות מאסטרקארד וויזה - והשיגה את המספרים של מיליוני כרטיסי אשראי במטרה למוטט את המנייה של שתי החברות.
כל פעולות הפריצה האלו בוצעו במסגרת מבצע מתואם בין כל קבוצות ההאקרים התומכות בויקיליקס, תחת השם "מבצע נקמה" (Operation Payback) - שם קוד לפעולות פריצה אנטי ממסדיות המתבצעות בשיטת DDOS (מתקפת מניעת שירות מבוזרת), ומטרתן לגרום לשרתים להפסיק לתפקד.
בנוסף לאתרי חברות הסליקה, נפרצו האתרים של שרה פיילין (שכינתה את ג'וליאן אסאנג', מייסד האתר, "טרוריסט"), הסנטור ג'וזף ליברמן, משרד עו"ד שוויצרי ובנק שוויצרי, שחסם את חשבונו של אסאנג'.
גם הרשתות החברתיות נכנסו היום לתמונה, והודיעו כי חסמו את חשבונותיהם של קבוצת ההאקרים אנונימוס. לדבריהן, הקבוצה נחסמה כיוון שניצלה את פייסבוק ואת טוויטר לארגון ותיאום המתקפות הלא-חוקיות, דבר שמנוגד לתקנוני החברה.
המאבק שמתנהל במרחב הדיגיטלי בין ויקיליקס ותומכיה לממשל האמריקאי על חשיפת סודות דיפלומטיים הוא אולי המהפכה הראשונה שאנו עדים לה בעידן חופש המידע, שהתחיל בהמצאת האינטרנט. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שארגון אנונימי מצליח להביא מידע מסווג לתפוצה בינלאומית בצורה כה רחבה - מהלך שפוליטיקאים מכל רחבי העולם מודים כי יחולל מהפכה ביחסים הבינלאומיים, ובדרך בה עושים דיפלומטיה בעתיד.