בשנת 2006 חוקר גנטיקה אוסטרלי בשם ריצ'רד קוטון הקים פרויקט למיפוי שינויים גנטיים באוכלוסיית העולם במימון של ארגון הבריאות העולמי. מטרת הפרויקט היא לייצר בסיס נתונים גלובלי של מוטציות גנטיות לצורך טיפול יעיל יותר במחלות, אותו יהיה אפשר להפוך למאגר שישמש בסיס לאפליקציה סלולרית שתשווה בין בני זוג פוטנציאלים.
"אחדים אומרים שזו עוד סתם אפליקציה בסמארטפון שלנו. אבל כאשר נפגש, נתאהב ונרצה להקים משפחה, נוכל להשוות את הדומה והשונה בינינו בדרך חדשה וייחודית שתספק לנו אפשרויות בתחום תכנון המשפחה", מסביר קוטון בהתלהבות.
המחשבה על שימוש במכשיר הסמארטפון ככלי לתכנון המשפחה נובעת מחומרת הבעיה. נתונים מראים כי 60% מהאנשים בעולם יסבלו במהלך חייהם ממחלה הקשורה למוטציה גנטית ואם לא הם, אז מישהו שהם מכירים. "הבעיה היא שכל מחלה גנטית נדירה בפני עצמה, אבל כקבוצה הן גורמות לנזק אדיר לקהילה", מזהיר קוטון בהמשך דבריו.
אחד המכשולים העיקריים בדרך ליישום האפליקציה הוא ההשקעה הגבוהה מצד המשתמש כדי להפוך את הקוד הגנטי שלו לקובץ דיגיטלי. במונחים של היום מדובר על השקעה של 175,000 ש"ח למיפוי כל עשרים אלף הגנים המרכיבים את הקוד המלא או 35,000 ש"ח לאחוז אחד ממנו המכיל רק את המידע הדרוש לזיהוי מחלות.
כך שלפני שהיוזמה של קוטון תצא לפועל ותוכל להפוך למסחרית, יש להוזיל בצורה משמעותית את הליך מיפוי הקוד הגנטי. על פי ההערכות המשימה תיקח עוד 20-10 שנים.