ההצלחה של האייפון, האייפד ושאר המוצרים של אפל לא השאירה את הזייפנים בסין אדישים והם החליטו לקחת יוזמה ופתחו מספר חנויות אפל מזויפות, כמעט זהות לדבר האמיתי, כמובן ללא האישור הרשמי של סטיב ג'ובס.
את הידיעה על הזיוף חשפה אזרחית אמריקאית המתגוררת יחד עם בעלה בעיר Kunming שבסין בבלוג שלה Birdabroad, לאחר שראתה חנות כזו ברחוב.
"הם נראו כמו מוצרים של אפל. זה נראה כמו חנות של אפל. היה לזה את גרם המדרגות המתפתל הקלאסי של חנות אפל ואזור ישיבה מוזר למעלה. העובדים אפילו לבשו את חולצות הטי שירט הכחולות עם תג השם העבה תלוי להם על הצוואר. התערבנו בינינו אם מדובר בחנות אמיתית של אפל או אחד הזיופים הכי טובים שלה וכדי להישאר ספורטיבית, הימרתי שהחנות אמיתית... אפילו אנשי המכירות שדיברנו אתם האמינו שהם חלק מהצוות של חברת אפל", היא מספרת בפוסט שזכה למליון צפיות בשלושת הימים מאז פורסם ברשת האינטרנט.
החשדות שלה התאמתו לאחר שחזרה לאותה כתובת חמישה ימים מאוחר יותר וגילתה שבמקום חנות של אפל יש שם סניף בנק.
הבלוגרית הבינה שהפסידה בהתערבות ואכן זו הייתה חנות מזוייפת של אפל. ולמרות שהיו סימנים מקדימים כמו רמת הגימור הנמוכה של גרם המדרגות, הצביעה החובבנית של הקירות, הכיתוב על השלט בכניסה (בשלט המקורי יש רק את הלוגו) והעובדה שעל תגי העובדים לא היו שמות אמיתיים אלא כיתוב "צוות", זו הייתה "החנות המזוייפת הטובה ביותר שאי פעם ראינו", היא כותבת בפוסט.
עובדה מפתיעה נוספת היא כי במרחק עשר דקות הליכה מצאה הכותבת שתי חנויות מזוייפות נוספות. חשוב לציין אפל אכן אישרה כי אכן מדובר בחנויות מזויפות וכי לחברת אפל יש סך הכל ארבע חנויות במדינה, שתיים בבייג'ינג ושתיים נוספות בשאנגחאי.
פרסום הפוסט גרר תגובות המוניות לא רק מצדם של הצרכנים הסיניים שדרשו לדעת האם המוצרים שרכשו במיטב כספם אמיתיים.
במקביל רשויות החוק בסין החלו בבדיקת החנויות המדוברות, האם יש להן רישיון עסק, היתר מורשה לשימוש במותג ועוד.
החנות המזויפת:
>> למה אנשים כל כך שונאים את פייסבוק?
>> וגם: סמסונג גלקסי S2 יותר טוב מאייפון 4? בדקנו