פייסבוק הודיעה השבוע כי היא הטמיעה טכנולוגיה חדשנית בשם PhotoDNA המסוגלת לזהות תמונות עם תוכן החשוד כפדופיליה.
על פיתוח הטכנולוגיה אחראית ענקית התוכנה מיקרוסופט יחד עם מכללת Dartmouth אשר חברו יחד בשנת 2009 וחשבו על האפשרות לעשות השוואה של חתימות בין תמונות הנמצאות במאגר המידע של המרכז האמריקאי לילדים אבודים ומנוצלים (NCMEC) ובין תמונות ברשת האינטרנט.
מדובר על טכנולוגיה מתקדמת המסוגלת לעשות את ההשוואה גם אם שינו לתמונה את הגודל או מאפיינים אחרים. בבדיקות שערכו החוקרים במכללה הם הצליחו לסרוק כל תמונה בזמן שיא של ארבע מילישניות, ברמת דיוק של 99.7% וכל זאת בלי להאט את המהירות של אתר האינטרנט הנסרק.
ביל חרמון, יועץ משפטי למחלקת הפשעים הדיגיטליים של מיקרוסופט, אומר כי מאז פברואר האחרון עזרה להם הטכנולוגיה להסיר 1000 תמונות חשודות משירות האחסון SkyDrive ועוד 1500 תמונות שהתגלו במנוע החיפוש של החברה, בינג. לטכנולוגיה יש כבר הצלחות ואמי אלן, דובר מרכז NCMEC, מאשר לאתר itnews כי זיהוי התמונות כבר הביא למעצר ראשון של חשוד בניו זילנד.
עם או בלי קשר, ביום שישי האחרון, התארח מארק צוקרברג בכנס שעסק בענייני חדשנות חינוכית ודיבר על כך שפייסבוק היא מקום מאוד חינוכי עבור ילדים גם מתחת לגיל 13. חשוב לציין כי לפי חוק להגנת הילד בארה"ב ילדים מגיל 13 ומטה אינם יכולים לפתוח פרופיל בפייסבוק, אף על פי שלפי ממצאים אחרונים כ-7.5 מיליון ילדים כאלה פעילים בה כשהם משקרים לגבי גילם.
צוקרברג אמר באותו כנס חינוכי: "הפילוסופיה שלי היא שלחנך ילדים צריך מגיל צעיר, ורשתות חברתיות הן חשובות עבור חינוך הילדים". מיד התעוררו ברשת שמועות כי המנכ"ל הצעיר מתכנן לפתוח את פייסבוק או רשת חברתית חדשה עבור ילדים מתחת לגיל 13.
בכנס האינטרנט e-G8 שמתקיים בימים אלה בצרפת, הכחיש צוקרברג כי הוא מתכנן צעד שכזה ואמר כי דבריו הוצאו מהקשרם: "אנחנו לא מנסים לפתוח את פייסבוק לילדים מתחת לגיל 13" אמר. כשנשאל על ענייני הבטיחות לילדים ברשת הוא השיב: "זה פשוט לא בראש סדר העדיפויות שלנו כרגע. מתישהו בעתיד נחקור את זה, זה הגיוני לחקור את העניין, אבל פשוט לא כרגע".