פייסבוק
קשה לשמור סודיות. פייסבוק | צילום:

לא מזמן סיפרנו לכם על 10 דברים שממש לא כדאי לעשות בפייסבוק. מסתבר שיש משהו שלא חשבנו עליו עדיין, אבל אולי כדאי להכניס גם אותו לרשימה: אם אתם במקרה גרים בארה"ב ונבחרתם לכהן בחבר מושבעים במהלך משפט, ממש לא כדאי שתשתפו את העולם בפייסבוק במה שקורה במשפט, בתוספת ההערות האישיות שלכם. נשמע לכם טריוויאלי? אז זהו שלא.

השבוע פורסם כי מיכאל קני, שופט בית המשפט העליון בקליפורניה, ביקש להעביר לידיו בתוך עשרה ימים את העדכונים מחשבון הפייסבוק של ארתורו רמירז, מושבע במשפט נגד חברי כנופיה. מטרת הבקשה היא לוודא כי רמירז לא היטה את תוצאת המשפט בגלל לחצים של גורמים חיצוניים.

חברי הכנופיה מואשמים כי הרביצו לעובר אורח בתחנת דלק בשנת 2008, ורמירז, שיושב בצוות המושבעים, אמון על ההחלטה אם להרשיע אותם או לא.  הטענות נגדו הן כי הוא התלונן בחשבון הפייסבוק על כך שההוכחות במשפט "משעממות", והודה שהוא מכהן בחבר מהמושבעים. במידה וטענות אלו יתבררו כנכונות, זו יכולה להיות עילה להטיית משפט בשל קשר עם גורמים שאינם נמנים עם צוות המושבעים.

עורך דינו של רמירז טוען, כי בקשת השופט היא בבחינת חדירה לפרטיות ואמר כי הוא מתכוון להגיש ערעור על כך.

אין ספק כי מגוון האפשרויות בהן ניתן לשתף היום מידע בפייסבוק הופך את עניין שמירת הסודיות לקשה עד בלתי אפשרי עבור חלק מהגולשים -  גם אם מדובר במשפט שטרם ניתנה בו הכרעת דין. רמירז, בכל אופן, יכול לשבת בכלא אם לא ישתף פעולה וייתן אישור לפייסבוק לשלוח לשופט את הפוסטים מהחשבון שלו.

>> תובע מפייסבוק חצי מיליון דולר כי סגרה לו את העמוד