הישראלים כבר מזמן מכורים לאתרי הקופונים השונים, אבל עד כמה באמת שווים המבצעים השונים? בדיקה מגלה שחלק מהמבצעים הרבה פחות רווחיים ממה שמוצג באתר.
"אתרי קופונים מציעים מוצרים במחירים נמוכים יותר היוצרים לחץ להורדת מחירים", מספרת גלית אבישי, מנכ"ל ארגון אמון הציבור, "זה מיטיב עם הצרכנים. כל זה כמובן בתנאי שהמחירים אמיתיים. ההטעיה הבולטת ביותר היא יצירת מצג מטעה של היקף ההנחה: מחיר העוגן אליו משווים וממנו אתר הקופונים 'גוזר' עבורנו את אחוז ההנחה - אינו בהכרח מחיר אמיתי. כך למשל, יכול אתר הקופונים להציג את מחיר השירות/מוצר כגבוה יותר ממחירו האמיתי - ובכך אחוז ה'הנחה' גדל", מסבירה אבישי.
הצטרפו לדף הפייסבוק של תכנית חיסכון
הטעייה נוספת היא מחיר מקורי שאינו המחיר בשוק. כך לדוגמא, אתר הקופונים dealhayom מציע מכשיר כושר בהנחה גדולה ומציין שמחירו המקורי 499 שקלים. "בדיקה באתר של החברה המשווקת את המוצר ומספקת אותו לרוכשי הקופון מראה כי גם שם נמכר המוצר באותה ההנחה 349 שקלים", מסבירה אבישי. כלומר, הצעת אתר הקופונים לפיה הקופון מאפשר רכישת המוצר ב 68% - אינה נכונה.
חשוב תמיד לבדוק את המחיר באתר המקורי
אז איך נזהה ונימנע מהטעיות כאלה? בכל רכישת קופונים בדקו את מחיר "העוגן" ואל תסתפקו במחיר המקורי שמציג האתר. חברה המתמחרת את מוצריה באופן שיטתי במחיר גבוה יותר, יכולה להציע מוצר ב-70% הנחה, מול חברה שתציע מוצר זהה ב-20%, אך תתמחר אותו מראש נמוך יותר. "מוצר הנמכר באחוזי הנחה גדולים אינו בהכרח המוצר הזול יותר", אומרת אבישי.
"חשוב גם להתעלם מהבטחות וקישוטים נוסח 'מחיר מבצע', 'מחיר חסר תקדים' וכו'", מסבירה אבישי, "הדבר החשוב בעת בחירת מוצר הינו מחירו של המוצר או השירות בהשוואה למוצרים זהים בשוק ולא ביחס למחיר של עצמו. אל תכנעו ללחצים נוסח 'רק היום' - זכרו שיש גם מחר".
בסופו של דבר זכרו כי אתרי הקופונים מחפשים למכור וכמה שיותר. היו צרכנים נבונים ובחנו היטב האם השירות/מוצר נחוצים לכם. בקופונים, כמו בכל רכישה - אל תוותרו על קריאת האותיות הקטנות.