אייפון 4S שהושק בתחילת החודש הגיע לחנויות באופן רשמי בכמה מדינות נבחרות אבל לא ישראל. חנות iStore הישראלית דווקא הצליחה להשיג כמה עשרות יחידות של המכשיר שאזלו במהירות. אנחנו קיבלנו מהם מכשיר אחד להתנסות למשך 48 שעות ויש לנו מסקנות.
עיצוב
אייפון 4S נראה זהה לחלוטין לאייפון 4 והשוני במשקל (4S כבד יותר ב-3 גרם) לא מורגש מחוץ לעולמן של המאזניים הדיגיטליות. אנחנו קיבלנו לבדיקה את הדגם הלבן שהוא מרשים בפני עצמו ועבור אלו שזו תהיה הפעם הראשונה שלהם עם האייפון, צפויה חוויה מרגשת. אין ספק, כי תשומת הלב של אפל לעיצוב ואסתטיקה מצליחה להפתיע בכל פעם מחדש. גם כאשר מדובר על מכשיר שראיתם בעבר.
ביצועים טובים יותר
כבר במגע הראשון עם האייפון החדש מרגישים שהוא מהיר יותר. הרבה יותר. המעבד החדש כפול הליבה מסוג A5 עושה את העבודה וכל העבודה השוטפת זורמת בלי עצירות. גם לא כאלו של מאיות השניה. השיפור מורגש בעיקר בגלישה באינטרנט שהופכת להיות מהירה (וראויה) כאשר טעינת הדפים נעשית כהרף עין.
כך גם הטעינה והצפייה בסרטונים מיוטיוב, פשוט חוויה כיפית. התפריטים נפתחים ונסגרים במהירות ונראה ששום דבר לא מפריע לאייפון 4S לעבוד.
צילום תמונות
המצלמה במכשיר החדש טובה יותר מהגרסאות הקודמות, נקודה. וזה לא רק בגלל שיש לה 8 מגה פיקסלים לעומת ה-5 במכשירים הקודמים. המצלמה החדשה בשילוב מנגנון(HDR) High Dynamic Range מספקת תמונות יותר חדות וברורות.
מנגנון זה המגיע במערכת ההפעלה החדשה יוצר הדמיה של שימוש ב"תיחום חשיפה" כדי ליצור תמונה עם ייצוג טוב יותר של אזורים בהירים וכהים מאשר המצלמה יכולה ללכוד עם הגדרות סטנדרטיות.
לאחר שבוחרים ב-HDR ולוחצים על כפתור הצילום המכשיר מצלם בפועל שלוש תמונות במכה אחת, כאשר בכל אחת רמת חשיפה שונה של אור. אחר כך התוכנה מאחדת את הצילומים יחד כדי ליצור תמונה אחת המשלבת את החלקים הטובים ביותר מכל צילום. הביטוי של האור (אותם אזורים בהירים וחשוכים) מדויק יותר בצילום HDR והאייפון שומר גם את הצילום המקורי וגם את צילום ה-HDR כך שניתן לראות בבירור את ההבדל. בנוסף, ניתן לערוך את התמונה ישירות במכשיר לאחר הצילום.
לפניכם שתי דוגמאות:
צילום וידאו
בשונה מגרסאות קודמות, במערכת ההפעלה iOS 5 אפשר לכוון את הזום של המצלמה בזמן הצילום תכונה המשפרת מאד את הן את תחושת השליטה והן את התוצאה. אם מוסיפים לכך את העובדה כי הצילום הוא ברזולוציית HD מלאה (1080p*30Fps) ניתן לומר כי מי שמחפש פתרון לסרטונים ביתיים באיכות טובה יכול לחסוך לעצמו מצלמה דיגטלית ולהסתפק באייפון.
Siri העוזרת הווירטואלית
אחת התכונות הכי מדוברות בגרסת ה-iOS 5 שפועלת רק על אייפון 4S (למרות שיש דיווחים על כאלה שכבר הצליחו לפרוץ אותה ולהטמיעה באייפון 4) היא Siri העוזרת הווירטואלית שעושה כל מיני פעולות בפקודות קוליות בלבד בשפה האנגלית (עברית ככל הנראה תהיה בעתיד).
כדי להפעיל אותה יש ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור ה'בית' ולאחר מכן על צילום המיקרופון ולדבר. מגוון הפעולות כולל אפשרות להתקשר למישהו, להשמיע מוזיקה, לכתוב SMS, לקבוע פגישה, לרשום תזכורת, לחפש במפה, לשלוח דואר אלקטרוני, לברר מזג אוויר, לדעת ערך מנייה, לקבוע השכמה, לברר כתובת של איש קשר קיים, לרשום פתק, לחפש ברשת האינטרנט ולברר ערך קלורי של מזון.
יחד עם זאת, במבחן המציאות Siri נכשלת להבין אנגלית שאינה שפת אם. במרבית המקרים היא מעוותת שמות בעברית, בחלקם האות P נשמעת לה כמו T ובמקרים אחרים מצאתי את עצמי חוזר על הבקשה שלוש או ארבע פעמים עד שוויתרתי.
אמנם מגוון הפונקציות שהיא מבצעת מרשים, בעיקר כאשר מדובר על נהיגה ברכב או מצבים אחרים בהם רוצים להשאיר את הידיים חופשיות, אבל נכון להיום מדובר על עוזרת וירטואלית שלא מבינה את המבטא הישראלי וגם זה בלשון המעטה.
כאן תוכלו לראות איך Siri מתמודדת עם מגוון מבטאים
SIRI ומבטא הודי
סנכרון אלחוטי לאייטיונס
מערכת ההפעלה החדשה מאפשרת לסנכרן בין המידע על המכשיר לבין ה-iTunes בצורה אלחוטית באמצעות רשת ה-WiFi הביתית מבלי הצורך לחבר את המכשיר למחשב. כדי לעשות זאת תצטרכו לבצע בפעם הראשונה סנכרון ידני רגיל ולסמן V ליד האפשרות של 'Sync over Wi-Fi connection'. לאחר מכן תוכלו לעשות את כל הסינכרונים בצורה אלחוטית ונוחה יותר.
iCloud
תכונה נוספת וחשובה שהתווספה בגרסה החדשה של מערכת ההפעלה היא האפשרות לגבות ולסנכרן נתונים מהאייפון לענן של אפל ולכן תצטרכו לפתוח Apple ID כדי להתחבר לשירות. ההפעלה שלו פשוטה ומתבצעת מתפריט ההגדרות שמציע אפשרות לסנכרן את אנשי הקשר, לוח שנה, תזכורות, סימניות, פתקים, תמונות ומסמכים. אפשרות נוספת תאפשר לכם להפעיל את פונקציית 'מצא את האייפון' כאשר במקרה גניבה או אובדן תאפשר לכם לנעול את המכשיר ולמחוק את הנתונים עליו בלי חשש היות והם מגובים בענן.
להבדיל מהסנכרון המתבצע במחשב האישי, הגיבוי מתבצע בענן של אפל והם לא עובדים במקביל. כלומר, אם תפעילו את הגיבוי הסנכרון לא יפעל ולהיפך. מאותו רגע שתפעילו את הגיבוי בתפריט ההגדרות נפח האחסון שלכם בענן יתחיל לקבל משמעות.
החבילה הבסיסית שמספקת אפל היא של 5 גיגה ולכן אם אתם מאלו שמצלמים הרבה תמונות וקטעי וידאו כדאי שתכינו את הארנק. תוספת של 10 גיגה תעלה 20 דולר לשנה, תוספת של 20 תעלה 40 דולר ותוספת של 50 תעלה כבר 100 דולר, כמובן מדובר על כפולות כך שאם יש לכם מספיק כסף יכולת הגיבוי של אפל היא בלתי מוגבלת.
יחד עם זאת, תפריט הגיבוי מאפשר שליטה על היישומים אותם רוצים לגבות ולכן עבור אלו המעוניינים לגבות רק מסמכים והגדרות מדובר על פתרון מצויין לשמירה על שרידות הנתונים ובנוסף על סנכרון שלהם בין כל המכשירים של אפל שברשותכם התומכים בשירות.
דוכן העיתונים
אם אתם אוהבים לקרוא מגזינים ועיתונים באנגלית התוספת הזו למערכת ההפעלה היא בדיוק בשבילכם. בלחיצה על כפתור תקבלו גישה לאלפי פריטים מקטגוריות שונות כאשר חלק נכבד מהם בחינם. אם תרצו תוכלו בנוסף להוריד את תוכנת ה-iBooks שתאפשר לכם לקרוא ספרים אלקטרוניים ביתר קלות.
וילון ההתראות
'מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא', הוא המשפט הטוב ביותר להגדיר את וילון ההתראות החדש באייפון. לאחר כמעט ארבע שנים מאז האייפון הראשון ב-2007, הבינו באפל את מה שגוגל כבר שכחו. המשתמשים רוצים התראות ולקבל אותן בצורה נוחה. ואכן, במערכת ההפעלה החדשה יש וילון התראות אותו מחליקים למטה והוא כולל תזכורות, פגישות, ערך מניות, מזג אויר, התראת SMS ושיחות שלא נענו. ניתן לשלוט בעדכונים מתפריט ההגדרות של המכשיר.
לסיכום, למרות שלא מדובר באייפון 5, גרסת אייפון 4S מספקת חוויה טובה יותר, בעיקר בתחום הביצועים והצילום.
המכשיר עצמו זהה ל-4 בהיבט הפיזי וחלק נכבד מהשדרוגים קשורים למערכת ההפעלה ולא לחומרת המכשיר, כך שגם בעלי גרסאות קודמות יכולים להנות מהם (מלבד ה-Siri שהיא ייחודית לדגם החדש).
לטעמנו המכשיר מספק את הסחורה למשתמש הממוצע שרוצה מכשיר 'סגור' ופשוט להפעלה. לאלו שרוצים קצת יותר חופש בעיצוב הממשק ובחירת תכונות במערכת ההפעלה היינו ממליצים לבדוק דגמים של אנדרואיד.
אם אתם רוצים לרכוש את המכשיר תוכלו להזמין בחנות iStore המחיר נע בין 4,599 ש"ח ל-5,599 ש"ח תלוי בנפח האחסון.
>> סטיב ג'ובס על ביל גייטס: "גנב חסר בושה", ועוד פרטים עסיסיים מהביוגרפיה של מנכ"ל אפל האגדי