הטיימליין (TIMELINE) של פייסבוק כבר כאן: שלושה חודשים אחרי שמארק צוקרברג הציג לראשונה את הטיימליין החדש של פייסבוק - עכשיו הוא מגיע לכל המשתמשים ברחבי העולם וגם לישראל - זמן טוב לעשות poke למדריך לישראלי האבוד.

איך מפעילים את הטיימליין?

אם עדיין לא קיבלתם את הטיימליין (הוא יגיע אוטומטית לכולם בתוך שבוע. ולא, לא ניתן לבטל אותו) – כך תפעילו אותו בלחיצה:

העבירו את שפת הפייסבוק שלכם לאנגלית (בסיום קבלת הטיימליין אפשר להחזיר לעברית) - כנסו ללינק הזה:ובתחתית בצד ימין תראו כפתור ירוק בשם Get Timeline ליחצו עליו.

 

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין
 

ברגע שלחצתם על הכפתור אתם תעברו אוטומטית לעמוד הפרופיל שלכם בפייסבוק שכבר יופיע עם הטיימליין – בסיום העריכה אל תשכחו ללחוץ Publish Now כדי לפרסם את הטיימליין החדש שלכם בפני כולם.

 

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין
 

 מה יש בטיימליין?

הטיימליין (ציר הזמן) הוא השלד החדש של ממשק פייסבוק כאשר כל הפעילות שלכם מסודרת בצורה כרונולוגית.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

1. בצד שמאל (בגרסה העברית) של המסך נמצא סרגל הזמן המאפשר מעבר בין השנים כאשר לחיצה על שנה מסויימת תפתח בתצוגה הראשית של הפרופיל את כל הפעילות של אותה שנה מסודרת לפי תאריכים.

2. בחלק העליון של הפרופיל קיים מקום לתמונת רקע קבועה. שימו לב! זו לא תמונת הפרופיל והיא תופיע רק כאשר המשתמשים יכנסו לתוך הפרופיל שלכם, אך ללא ספק זה המקום ליצירתיות (בהמשך כמה רעיונות).

3. בחלקה התחתון נמצאת תמונת קטנה שלכם ומתחת סרגל רוחבי המספק מידע תמציתי עליכם. איפה אתם עובדים, לומדים, מי בן או בת הזוג ונתונים לגבי מספר החברים, התמונות והפריטים שעשיתם להם לייק. ההנחה היא כי גולש שפתח את הפרופיל שלכם צריך לדעת מי אתם מבלי שהוא צריך לגלול למטה. כל המידע מרוכז לו בחלק העליון של המסך.

מבט עומק על הפרופיל

4. אם הגולש רוצה להעמיק את ההיכרות שלו אתכם הוא יגלול למטה, לחלק העיקרי של הפרופיל ויקבל מידע מקיף על כל פן בחיים שלכם, כמו מי החברים בפייסבוק ומהן הפעולות האחרונות שביצעתם באתר.

5. ניתן לצפות בכל פעילות שעשיתם כולל עדכון סטטוס, העלאת תמונה, שיתוף קישור או לחיצת לייק כאשר היא מסודרת לצד ציר הזמן.

על ציר הזמן יופיעו גם עדכונים של תוכנות בהן השתמשתם. ראשונים יהיו הפעילויות החדשות יותר וככל שגוללים למטה יהיו הפעילויות הישנות יותר. כל אחת מסודרת מעל או מתחת לקודמת במבנה המזכיר עלים המסודרים סביב גבעול.

6. עוד פירוט עליכם יופיע בלחיצה על אודות בחלק העליון של המסך מתחת לתמונת הפרופיל. כאשר גולש ילחץ על הקישור יפתח מסך המפרט את הרקע המלא עליכם. מקומות עבודה קודמים, איפה ומה למדתם, איפה גרתם במהלך השנים, טקסט קצר אודותיכם, מערכות יחסים, פרטי התקשרות, ציטוטים נבחרים שאתם אוהבים ודפים שפתחתם בפייסבוק.  

כמה רעיונות יצירתיים לתמונת פרופיל - וכאן יש עוד

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין
אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

הוספת אירועים משמעותיים לציר הזמן

אחת המטרות של הממשק החדש היא לאפשר שילוב בין החיים האמיתיים לבין הפעילות בפייסבוק ולכן בחרו את ציר הזמן כמכנה משותף לשני העולמות.

כדי להקל עליכם, פיתחו אפשרות חדשה בשם אירוע משמעותי בעזרתה תוכלו להוסיף נקודות ציון חשובות בחיים לציר הזמן. האירועים מתחלקים לחמש קטגוריות. עבודה והשכלה, משפחה ומערכות יחסים, בית וחיים, מצב בריאותי וטיולים וניסיון חיים.

בכל אחת מהן, תוכלו למצוא אפשרויות כמו הישגים ופרסים, לימוד שפה חדשה, לידת בן או בת, נישואים, עבודה חדשה, שינוי בהרגלי אכילה ועוד אירועים רבים שיעזרו לכם לתעד את מהלך חייכם על ציר הזמן של פייסבוק. כמו כן, כוללת כל אחת מהקטגוריות אפשרות להוסיף אירוע חדש שאינו מופיע על פי שיקול דעתכם.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין
אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

 

אם מדובר באירוע שכבר קיים לאחר שתבחרו אותו יפתח מסך עדכון פרטים שיאפשר לכם להעלות תמונה, להכניס תאור ושם לאירוע, לקבוע את התאריך המדוייק שלו ולבחור האם הוא יהיה ציבורי או שיחולו עליו הגבלות פרטיות.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

לחיצה של שמירה תוסיף את האירוע לציר הזמן בהתאם לתאריך בו הוא התרחש. ככל שתזינו לפייסבוק יותר אירועים, כך החברים שלכם ברשת יוכלו להכיר אתכם יותר טוב.

שמירה על פרטיות

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

אחת הבעיות העיקריות של פייסבוק באופן כללי ובטח אחרי השינויים הרבים שעברה היא ההתמודדות עם שמירה על פרטיות הגולשים.

מצד אחד הממשק החדש מושך את הגולש לחשוף את החיים הפרטיים שלו במלואם ואילו מצד שני אותו גולש מצפה שאף אחד בפייסבוק לא ישתמש במידע זה נגדו, נגד ילדיו, בני משפחתו או חבריו.

הפתרון שמציעה הרשת החברתית בהקשר זה הוא להעביר את האחריות לגולש. ולכן, כאשר אתם מזינים אירוע משמעותי חדש, סטטוס, קישור או מיקום יש לכם אפשרות לבחור את רמת הפרטיות שלו.

האם הוא יהיה ציבורי לכל גולש באינטרנט (לא מומלץ למשל לתמונות אינטימיות), רק חברים יראו אותו (לא מומלץ במקרה של תמונה בה אתם נראים מחובקים עם חברה של בת זוגתכם) או התאמה אישית. במקרה זה תוכלו לבחור רשימה קיימת ולסנן מתוכה אנשים מסויימים שלא תרצו לחשוף בפניהם את המידע.

אפשרות נוספת היא לבחור לפרסם את המידע רק לרשימה מסויימת של חברים אותה הגדרתם מראש.

כך רגע לפני שאתם מפרסמים סטטוס, תמונה, לינק או כל פוסט אחר הינכם יכולים לבחור ידנית מי יראה את אותם (גם בדיעבד ניתן לערוך את החשיפה).

כדי לעשות זאת פותחים את דף החברים על ידי לחיצה על הכותרת חברים ומשייכים כל אחד לרשימה או רשימות שאתם רוצים. ניתן להגדיר כמה רשימות שרוצים וכדאי לתת לכל אחת שם משמעותי על מנת לסווג לאחר מכן את המידע שאתם מעלים לפייסבוק בצורה כזו שלא תפגע בפרטיות שלכם. באותו האופן בו שומרים על פרטיות בפרסום,  אפשר לשמור על פרטיות גם במידע אודותיכם.

 לוחצים על כפתור עדכן מידע ( ובמסך שנפתח תוכלו למצוא תיבות מידע שכל אחת מהן מכילה סוג מידע שונה.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין
אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

בכל אחת מהתיבות למעלה בצד שמאל קיים כפתור עריכה שלחיצה עליו תפתח סמל של כדור הארץ. לחיצה על הסמל תפתח את תפריט הפרטיות ותוכלו להחליט לגבי כל סוג מידע למי לחשוף אותו.

איך מחלקים את החברים לרשימות?

נכנסים לפרופיל של כל חבר ועורכים את סוג החברות ביניכם. לחיצה על 'הראה את כל הרשימות' תפתח את כל הרשימות ואפשרות להוסיף רשימה חדשה.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

עיצוב תצוגת הממשק

כחלק מהרצון של פייסבוק להתאים את הממשק לרצון הגולש ככל הניתן, קיימת אפשרות לשנות את התצוגה של האירועים (עדכונים) מסידור דמוי עלים לסידור דמוי סולם.

כדי לעשות זאת יש ללחוץ על סמל הכוכב המופיע בפינה השמאלית העליונה של כל תיבת אירוע. לחיצה כזו תפרוס את אותו אירוע לרוחבו של כל המסך במקום רק על מחציתו. לצד סמל הכוכב תמצאו סמל עריכה שיאפשר לשנות את התאריך שלו, את המיקום, להסתיר אותו מציר הזמן או למחוק אותו.

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

איך אחרים רואים את הפרופיל שלכם

רוצים לבדוק איך אחרים רואים את הטיימליין היפה שעיצבתם, או את הפרופיל שלכם בכלל? ליחצו על  כפתור גלגל השיניים (ליד כפתור 'יומן פעילות') וביחרו באפשרות צפה כ..., בתיבה הכניסו את שם החבר/עמוד-המעריצים שאתם רוצים לבדוק כיצד הם רואים את הפרופיל לכם.

יומן פעילות

אין תמונה
מעצבן כמעט כמו הארי. אדי רדמיין

יומן הפעילות שנמצא ליד צפה כ (מסומן בצהוב בתמונה הקודמת) הוא מבט נוסף על ציר הזמן מזווית אחרת המציג את כל הפעילות שלכם בצורה מתומצתת.

היומן מציג כל שנה ככותרת לבנה המתפרסת לאורך המסך כאשר כל חודש (ינואר – דמצבר) מאגד תחתיו את הפעילות שעשיתם באותה השנה, באותו החודש. התצוגה המרוכזת של האירועים ביומן מאפשרת לנהל בצורה נוחה את החשיפה של הפעילויות על ציר הזמן וניתן לבחור לגבי כל פעילות האם להציג אותה כאירוע על ציר הזמן או להסתירה.

ניתן להפעיל ביומן גם סינון של סוג המידע אותו רוצים לראות על ציר הזמן. כדי לעשות זאת יש ללחוץ על כפתור 'הכל' בפינה השמאלית העליונה של היומן ולבחור מתוך מגוון סוגי המידע הקיימים.

אוהבים את הטיימליין החדש של פייסבוק? ספרו לנו בטוקבקים 

_OBJ

המדפסת תכין לכם טוסט - רגע, מה?