אין ספק שהדבר החם ביותר בשנה האחרונה (מלבד יולי-אוגוסט) הוא מחשב לוח (טאבלט), מכשיר בגודל ממוצע של 10 אינץ' הכולל מסך מגע איכותי, דפדפן אינטרנט, משחקים ואפליקציות, ואשר ממלא אחר כמעט כל פעולה שהתרגלנו לעשות על מחשב נייד או נייח בשנים האחרונות.
נישת המכשירים הללו קמה לתחייה, על הצד היפה ביותר שלה, ביום שבו השיקה אפל את מכשיר האייפד הראשון ב-2010.
בתוך פחות משנה נמכרו יותר אייפדים מאשר כל מחשב לוח שאי פעם נוצר על ידי כל חברה שהיא (אם להסתמך על הנתונים שהציג סטיב ג'ובס, מנכ"ל אפל הפורש, באירוע ההכרזה על האייפד 2.
שני הטאבלטים היחידים שייזכרו משנת 2010 הם האייפד של אפל והגלאקסי טאב של סמסונג, שהיה היחידי שעוד איכשהו הצליח להרים את ראשו ולקרוא תיגר על מיליוני אייפדים שנחטפו כמו לחמניות.
כל ענקיות האלקטרוניקה, וגם פחות ענקיות, החליטו שהן רוצות חלק מהעוגה הנשלטת כמעט באופן בלעדי על ידי אפל, ובתחילת 2011 קיבלנו מבול מטורף של טאבלטים, רובם המכריע מבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד, מכל הסוגים המינים והגדלים.
אז מה היה לנו עד כה? האתר הטכנולוגי ZDNet דירג את עשרת הטאבלטים החמים ביותר שעשו לנו את השנה:
1. אייפד 2 של אפל
מה אפשר להגיד שעוד לא נאמר על המכשיר המדהים הזה? יש לא מעט, ובצדק, שיבקרו את שיטות השיווק של אפל ולא פחות חשוב מכך את פלטפורמת ה-iOS של כל מכשיריה הניידים במגבלות הרבות שהיא כולאת את משתמשיה, אבל עם מספרים אי אפשר להתווכח והטבלה לא משקרת.
האייפד הראשון נמכר בלמעלה מ-15 מיליון יחידות ב-2010 ועל פי הערכות אפל מתכננת למכור כ-45 מיליון יחידות במהלך 2011. דגם חדש צפוי לצאת כבר בתחילת השנה הבאה, וכנראה שהוא יהיה זה שיתמודד במלחמה הקשה ביותר עד כה אל מול המתחרים שיתבססו על מערכת ההפעלה אנדרואיד, שרק הולכת ומשתפרת עם הזמן.
2. הטאבלט של אמזון
למרבה הפלא, דווקא במקום השני נמצא מכשיר שאפילו לא קיים. שמועות עליו יש לא מעט, וגם הערכות והימורים רבים הנוגעים לכך שצעד כזה מצד אמזון הוא בהחלט מתבקש, אך אין עדיין משהו מוחשי לדבר עליו. יחד עם זאת, אין אחד בתעשייה שלא ישים את כספו על כך שאם אמזון אכן תאשר את השמועות של החודשים האחרונים, ואכן תייצר טאבלט מבוסס אנדרואיד שיכלול את כל השירותים האינטרנטיים הרבים שהיא מציעה - היא תהיה זו שלראשונה תוריד את האייפד מכיסאו.
3. סמסונג גלאקסי טאב 10.1
מכל הבחינות, הגלאקסי טאב 10.1 נראה כטאבלט האנדרואיד המהוקצע והטוב ביותר כיום, על אף שגרסת האנדרואיד הייעודית למחשבי לוח, האניקומב, אינה מבושלת מספיק והביקורות היחידות על המכשיר הזה נוגעות בעיקר לבעיות הקשורות למערכת ההפעלה.
מי עוד נמצא ברשימה?
במקום הרביעי נמצא הטרנספורמר של Asus, מחשב לוח המתחבר לתחנת עגינה הכוללת מקלדת, ושמבוסס על אנדרואיד, ובמקום החמישי נמצא טאבלט שפחות מוכר בשוק הישראלי, ה-Nook Color של רשת Barnes & Noble, גם הוא מבוסס על אנדרואיד אך בגרסה מיושנת יותר (2.2).
במקום השישי, ויש שיגידו המפתיע, נמצא הטאצ'-פד של HP. טאבלט שנולד לאחר שרכשה HP את Palm ואת מערכת ההפעלה WebOS שאף זכתה ללא מעט ביקורות חיוביות. משום מה המכירות היו מאכזבות מאוד עד שבשבוע שעבר הכריזה HP כי היא מפסיקה את הייצור שלו (ושל שאר הסמארטפונים המבוססים על WebOS) וחותכת את מחיריו במכירת חיסול.
במקום השביעי נמצא ה- Iconia Tab של חברת אייסר, ולאחריו נמצא ה- Flyer של HTC. שני המקומות האחרונים שמורים דווקא לשני טאבלטים שהיו אמורים להיות הצלחה כבירה, אך מסתבר שהדרך עוד קצת ארוכה.
במקום ה-9 נמצא הבלקברי פלייבוק של חברת RIM זו שמאבדת גובה בנתח השוק הסלולרי בקצב מסחרר ובמקום האחרון אחד הטאבלטים שעשה הכי הרבה באז בתחילת השנה כאשר הוצג - המוטורולה זום (Xoom). עבור הזום של מוטורולה, מחיר גבוה מדי ועיצוב לא מספיק חדשני ונייד הם אלה שפגעו בו והורידו אותו למקום האחרון ברשימה.
>> הקונספט הכי יפה שראיתם לאייפון 5
>> וגם: מה יותר טוב אייפון 4 או סמסונג גלקסי S2 - בדקנו