המוח היהודי הקודח ממשיך להמציא אפליקציות וזה מה שרוצים להוכיח לנו המארגנים של Israel Mobile Summit, כנס מפתחי האפליקציות לסלולר שמתקיים היום (ג') בתל אביב. הכנס מקיים תחרות למציאת האפליקציה הישראלית הטובה ביותר. אל הגמר העפילו שמונה סטארט אפים מתוך 36 שנרשמו לתחרות, ואנחנו בחרנו את ארבע האפליקציות המעניינות ביותר. שווה לשנן את השמות, אולי אחת מהן תכבוש את העולם.
מצלמים עם הסלולרי ומקבלים את כל המידע על התמונה
Xtendi - שוק המציאות הרבודה (augmented reality) אמנם מרגיש התקררות מסויימת, אבל אל דאגה, רבים חושבים שזה רק משום שעוד לא נמצאה האפליקציה שתגרום לכולם להתרגל לרעיון המשונה. מציאות רבודה, למי שלא הספיק להתעדכן בגל הקודם של ההתלהבות, היא מצב שבו מוסיפים שכבת מידע וירטואלית למה שרואים במציאות.
בעולם הסמארטפונים, השכבה הנוספת תתווסף למה שאנחנו מצלמים. באפליקציית xtendi רוצים לעשות בדיוק את זה. כוונו את המצלמה שלכם לתמונה והאפליקציה תזהה אותה ותמסור לכם מידע. שם היצירה, שם היוצר, באיזו שנה נוצרה ועוד.
המפתחים לא רק נותנים לכם מידע אלא מאפשרים להשתמש במצלמה על מנת לקבל את המידע שאתם באמת רוצים. לדוגמה, אם תתבוננו במפה של הרכבת התחתית בלונדון יופיעו שמות התחנות ומידע על קווים. אך אם תתקרבו לתחנה ספציפית, לפתע יופיע מידע נוסף על התחנה ואטרקציות שיש באזור. רעיון מעניין ואם הביצוע יעמוד בסטנדרטים ייתכן שהרבה אנשים יאמצו את עולם המציאות הרבודה דרך הסטארט-אפ הישראלי.
עורך סרטונים חברתי, משתמשים בצילומים של אנשים שמסביב
Clinch הוא אחד הסטראט אפים החמים ביותר שיש היום בשטח, ואם יצליחו במשימה, הם יכולים להבעיר את תחום המובייל לחלוטין. קלינץ' היא אפליקציה שמאפשרת לכם לערוך סרטונים בעזרת לא רק החומר שצילמתם, אלא גם החומר שאנשים אחרים צילמו סביבכם.
לדוגמה, אם אתם מצלמים בקונצרט וישנם משתמשים נוספים באותו קונצרט מסביבכם, תוכלו לאסוף חומרים מכולם. האפליקציה תנתח את כל החומרים שמגיעים, תתזמן אותם בדיוק ותערוך בשבילכם קליפ מוכן שמשותף לכל מי שצילם אותו. אחר כך תוכלו לשתף את הקליפ הזה עם חברים ולראות קליפים שאנשים אחרים עשו עם האפליקציה. שלוש שנים של לימודי עריכה הולכים להיות מאוד לא משתלמים בקרוב.
האפליקציה שתטפל בכל התמונות המביכות
Pixtr רוצה לטפל בכל התמונות המביכות שלנו. הרעיון הוא פשוט, אתם מעלים תמונה לענן, האפליקציה מטפלת בתמונה בעזרת חידוד תווי הפנים והעלמת פצעונים כאלה ואחרים, ואתם מקבלים את התמונה שלכם אחרי פוטושופ אכזרי במיוחד. מעניין האם הפיתוח הבא של החברה יצליח לעשות פוטושופ על סוגים שונים ומורכבים יותר של התמונות המביכות שלנו. הרעיון מעניין, הכל אם כך תלוי בביצוע.
האפליקציה שתעקוף בשבילכם את המענה האוטומטי
זאפיקס - מצד אחד, השירות שחברת הסטארט אפ הישראלית לא נשמע כל כך חדשני ועתידני כמו שאר השירותים שציינו. מצד שני, אם הוא עובד כמו שצריך, מדובר באפליקציה שתחסוך מאיתנו הרבה כאב ראש מאחת הבעיות הקשות של העידן המודרני, תפריטים קוליים אוטומטיים.
כולנו מכירים את המפלצת היטב, מחכים שעות בניסיון לקבל שירות מחברה גדולה ומקישים אינספור מספרים, מבחירה בשפה ועד הקשת תעודת הזהות בלי לשכוח להוסיף בסוף סולמית. זאפיקס רוצים לפתור לנו את זה, לזכור את הפרטים שלנו ולספק אותם אוטומטית כשמגיעים למענה. נהיה מוכנים לשלם כל סכום עבור אפליקציה כזאת, אם בגרסה הבאה שלה היא גם תתמודד עבורנו עם נציגי השירות, ולא רק עם המענה האוטומטי שמוביל אליהם.